Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

0
Radiosarajevo.ba
Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan
Foto: GSS Trnovo / Akcija spašavanja

Gorska služba spašavanja Trnovo je izvijestila o dvije akcije spašavanja koje su izveli u nedjelju, 21. jula.

"Na planini Visočici, u reonu Drstve desila se povreda planinarke zbog koje nije mogla nastaviti kretanje.

Na telefon Gorske službe spašavanja Trnovo u 15:42 došao je poziv o povrijeđeboj osobi na planinini Visočici. Obavješten je operativni centar CZ KS i GSS KS te se krenulo u akciju. Nakon ostvarenog kontakta sa licem koje je bilo u društvu povrijeđene osobe, primili smo informaciju o težini povrede i lokaciji.

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Dežurni tim Gorske službe spašavanja Trnovo je odmah izašao na teren, locirao unesrećenu osobu te zbrinuo povredu. U vrlo kratkom roku nakon poziva ekipa je stigla na lokaciju sa UT nosilima i ostalom potrebnom tehničkom opremom. Transport do podnožja planine trajao je 1 sat i 20 minuta, a tada je brigu o unesrećenom preuzela HMP Kantona Sarajevo.

U akciji je sudjelovalo ukupno 10 gorskih spašavatelja koji su svojim brzim djelovanjem, koje je u ovakvim situacijama od presudne važnosti, te stručnom intervencijom povrijeđenoj pružili pomoć od životne važnosti.

DRUGA AKCIJA

Prilikom povrtaka iz pomenute prve akcije spašavanja, u blizini reona Bijele vode, desila se nesreća na cesti. Vozilo kvad, kojim je upravljala osoba stranog porijekla, prevrnulo se sa ceste i zaustavilo u obližnjem jarku.

Osoba koja je upravljala kvadom zadobila je povrede leđa i ruke. Povrede su zbrinute do dolaska vozila HMP Kantona Sarajevo koje je osobu preuzelo i dalje medicinski zbrinulo", javili su iz GSS Trnovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije