Meteorolozi za danas izdali upozorenje, jedno područje posebno na udaru: Stigla i prognoza do subote

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas izdali upozorenje, jedno područje posebno na udaru: Stigla i prognoza do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ljetni pljusak u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Na području cijele BiH na snazi je žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena, dok se područje Tuzle upozorava i na veću količinu padavina:

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan Sedlo 17, Bugojno 19, Sarajevo 20, Bihać, Gradačac, Livno i Sanski Most 21, Tuzla i Zenica 22, Neum 28, Mostar 29 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Sveštenik sa Pala optužen da je prodavao lažne diplome: 'Nabavljao ih po povoljnim cijenama'

Sveštenik sa Pala optužen da je prodavao lažne diplome: 'Nabavljao ih po povoljnim cijenama'

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne širom zemlje. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji. Tokom poslijepodneva padavine postupno prestaju uz smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna od 24 do 30, na jugu 35 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne padavine postepeno prestaju, a smanjenje oblačnosti prema kraju dana. Najviša dnevna oko 26 stepeni.

Objavljena prognoza do kraja sedmice: Evo kada će doći do promjene vremena

Objavljena prognoza do kraja sedmice: Evo kada će doći do promjene vremena

Četvrtak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 24 do 30, na jugu 35 stepeni. 

Petak: Sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 31, na jugu 35 stepeni. 

Subota: Sunčano. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu 37 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije