Muriz Memić uoči posljednjeg ročišta: Ismijavate mi dijete, ali nikad neću stati!

B. T.
Muriz Memić uoči posljednjeg ročišta: Ismijavate mi dijete, ali nikad neću stati!
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Dopunom nalaza vještaka medicinske struke te završnim riječima Tužilaštva i odbrane, danas se u Kantonalnom sudu u Sarajevu privodi kraju suđenje u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a u slučaju smrti Dženana Memića. 

I oštećeni, također imaju pravo na završne riječi, koje će u ime porodice stradalog Dženana iznijeti njegov otac Muriz.

Muriz Memić prije suđenja je kazao da od početka tvrde da je milion posto Dženan ubijen:

"Ovo je ismijavanje žrtve, mog djeteta.. ali moram reći da nikada neću stati. Jasno je da je Dženan ubijen, ubica se zna, samo se Tužilaštvo drži ove optužnice, a to će im se obiti o glavu."

Rekao je da vjeruje Tužilaštvu BiH i Gordani Tadić i izrazio je nadu da će presuda biti donesena u roku od mjesec.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo na prethodnom ročištu pokušalo je nezakonitim dokumentom osporiti nalaze vještačenja Centra za vještačenje Zenit iz Banje Luke, čiji vještaci su utvrdili da Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći ili barem na način kojim je to opisano. 

Arijana Memić nakon ročišta: Sram te bilo, Seade Kreštalice

Nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo na današnjem ročištu u slučaju Dženan Memić na Kantonalnom sudu u Sarajevu pokušalo nezakonitim dokumentom osporiti nalaze vještačenja Centra za vještačenje Zenit iz Banje Luke čiji vještaci su utvrdili da Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći ili barem na način kojim je to opisano, tvrdeći da su nalazi plagijat, oglasila se i Dženanova sestra Arijana Memić statusom na Facebook profilu.

Podsjetimo, 8. februara 2016, Dženan Memić (22) stradao je dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u, a od tada je trajalo suđenje u slučaju njegove tragične smrti.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Vrhovni sud FBiH poništio je oslobađajuću presudu Seferovićima i naložio novo saobraćajno vještačenje. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije