Memić i Feraget o pozivu Alise MUP-u: Znamo šta je htjela saznati...

8
Radiosarajevo.ba
Memić i Feraget o pozivu Alise MUP-u: Znamo šta je htjela saznati...
Foto: Facebook/Pravda za Dženana Memića / Muriz Memić i Ifet Feraget

Nakon današnjeg ročišta u predmetu Dženan Memić pred medije su izašli advokat porodice Memić Ifet Feraget i otac stradalog Dženana Muriz.

Muriz je prvi iznio svoje utiske nakon saslušanja četiri svjedoka pred Sudom BiH.

"Definitivno je nakon današnjeg ročišta jasno da vozilo Renaul Clio nema veze s ovim događajem. Znači, poturani su dokazi.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Vidjeli smo šta su zaštićeni svjedoci rekli kako je istraga vođena. Jedan je rekao da ne može vjerovati kako je vođena istraga, da do njih nisu dolazili nalazi...

Kockice se slažu. Jeste da je stresno. Na današnji dan Dženan je ukopan. Šest godina je prošlo... Dalida Burzić i Sabina Sarajlija su imale sve, ali nisu željele ovo završiti", rekao je Muriz Memić.

Jedan od zaštićenih svjedoka je kazao da je završio u zatvoru zbog mita od 95 KM i to nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu KS o njegovom učešću u istrazi o smrti Dženana Memića.

Ifet Feraget na to kaže:

"Ja ne bih komentirao ovaj drugi slučaj jer o njemu ne znam ništa. Ako je neki policajac primio mito, on treba biti sankcionisan i to nema nikakve veze sa slučajem Dženan Memić.

U preostalom dijelu svjedok je dao svoje mišljenje da je povod za njegovo procesuiranje ono što se desilo u slučaju Dženan Memić.

Ja to ne mogu komentarisati, ali kažem da smo svi jednaki pred zakonom i svi moramo odgovarati.

Od početka je jasno da Clio nije ni mogao biti uključen u sam događaj. Dakle, ne postoji ni vjerovatnoća jer je bio na drugom mjestu", kazao je, između ostalog, Feraget.

Odbrana je iznijela prvi dokaz. Radi se o službenoj zabilješci kada je Alisa Mutap kontaktirala MUP. Načinjena je službena zabilješka, a poziv se odnosio na jednu izjavu Muriza Memića na televiziji.

Memić i Feraget su iznijeli svoje mišljenje o tome šta je Alisa tom prilikom željela saznati.

"Nije mene zvala da me bilo šta pita jer mi već u to vrijeme nismo imali nikakav kontakt", kazao je Muriz Memić, a Ifet Feraget dodao:

"Očigledno je Alisu zanimalo ko je taj svjedok koji je mogao nju i Dženana vidjeti te noći u Aleji. Ali, da ne bismo povrijedili pravo na pravično suđenje, jer mi to od početka poštujemo, nećemo govoriti ko su ta lica, ali imat ćete priliku da čujete u sudnici".

"Čut će i Alisa", dodao je Muriz Memić.

U nastavku pogledajte detaljnije:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije