Pred Sudom BiH nastavak suđenja u predmetu Dženan Memić

0
Radiosarajevo.ba
Pred Sudom BiH nastavak suđenja u predmetu Dženan Memić
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget nakon suđenja

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas se nastavlja suđenje u predmetu Dženan Memić.

Podsjetimo, optuženi su Alisa Mutap, njen otac Zijad, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović, a terete se da su prikrivali način na koji je stradao mladić Dženan Memić u februaru 2016. godine.

Na današnjem ročištu svoj iskaz će dati četiri svjedoka, od kojih su tri zaštićena.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Ročište počinje u 9 sati.

Podsjetimo, porodica Memić 15. februara organizovala je press konferenciju povodom šeste godišnjice Dženanove smrti. 

"Nikada neću zaboraviti to jutro kada su mi javili da je Dženan preminuo. Ova slika nastala je u februaru, ovakav je Dženan otišao iz kuće. I danas mi odzvanjaju Dalidine riječi: 'Nije on njega htio ubiti'. Svi možemo pogriješiti, ali istrajavati kao u oovm slučaju Kantonalno tužilaštvo, a pokrovitelj je Federalno tužilaštvo koje je stalo na tu stranu", rekao je tom prilikom Dženanov otac Muriz. 

"Čekali smo šest godina na nešto što smo znali od početka. Sadašnja glavna kantonalna tužiteljica je nastavila stopama Dalide Burzić. Alisa Mutap nije mogla ovo uraditi sama – nije mogla zavrtiti sistem, imali smo tužioca, ppoolicajca i vještaka koji su to uradili. Ifet (op.a., Feraget) zna gdje je udario i udario je kako treba.

Na početku je svima bilo nevjerovatno šta pričamo, ali do sada ni slovo nismo promijenili. Ova borba će dugo trajati, moju priču znate. Zadovoljni smo s sadašnjim tužiocima koji rade na predmetu, ali do nas su došle informacije da se pokušava na njih utjecati. Reći ću i ime za koje znam da to pokušava. Poruka je da imam još više snage i mogu izdržati s vama do kraja. Volio bih da sam u kući danas i da tugujem, ali ne daju mi – ali mi nećemo odustati", poručio je Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije