Film o Dženanu Memiću: Jara, dobra duša svoje mahale

0
Radiosarajevo.ba
Film o Dženanu Memiću: Jara, dobra duša svoje mahale
Foto: Facebook / Arijana Memić / Dženan Memić

"Teško je započeti svaki novi dan u kojem te nema, dočekivati sljedeći u kojem te neće biti.

Šest godina bez tebe, dragi moj Dženo.
Vrijeme prolazi a kao da je stalo.
Nedostaješ ljepotane..."

Napisala je ovo danas na društvenim mrežama Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, koji je brutalno napadnut 8. februara 2016. godine dok je šetao sa svojom tadašnjom djevojkom, a sedam dana kasnije - na današnji dan - preminuo je u bolnici.

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Imao je 21 godinu.

Svi koji su govorili o njemu, kažu da je bio dobro dijete iz mahale koje je gledalo kako kome pomoći, koje nikome nije zlo učinilo.

Vrijeme prolazi, a tuga je sve veća, ostalo je puno stvari koje je trebao da uradi, ostalo je puno toga što je planirao, ali je ostalo u zamrznuto u toj kobnoj februarskoj noći u Velikoj aleji.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba prije nekoliko godina pokušala je da objedini uspomene njegovih najbližih, da prikažu ko je bio Dženan iza čijeg imena je ostalo stotine onih koji ne odustaju od potrage za pravdom, stotine onih koji glasno traže da krivci budu procesuirani.

O Dženanu su tada govorili govore sestra Arijana, otac Muriz, prijatelj Edin, efendija Asad Fočo i advokat Ifet Feraget.

Pogledajte kratki film "Jara - Sjećanje na Dženan Memića", koji i danas objavljujemo u sjećanje na ovog vječnog mladića:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije