Klupko se odmotava: Rimac ima 48 sati da donese odluku o novom direktoru KCUS-a

7
A. S.
Klupko se odmotava: Rimac ima 48 sati da donese odluku o novom direktoru KCUS-a
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, obavezao se da će u roku 48 sati donijeti rješenje u vezi imenovanja novog generalnog direktora Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

To je epilog sastanka koji je u srijedu ujutro, 14. februara, najavio portal Radiosarajevo.ba u Vladi Federecije BiH.

Kao što smo već pisali, pored Rimca sastanku su prisustvovali sekretarka ovog ministarstva Snježana Bodnaruk, član Naroda i pravde Aljoša Čampara, predsjednici Upravnog i Nadzornog odbora KCUS-a prof. dr. Benjamin Kulovac i Maida Galijatović, te Avdo Salihbegović, advokat prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Ovaj sastanak trebao je biti održan u utorak, 13. februara, ali je otkazan jer je ministar Rimac bio na putovanju izvan Bosne i Hercegovine.

Nakon što je sazvao hitni sastanak, Rimac se obavezao da će donijeti odluku o imenovanju generalnog direktora KCUS-a u naredva dva dana, otkriva izvor našeg portala.

Samim tim klupko se polako počelo odmotavati, jer je zaista čudno da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ni dva mjeseca nakon pobjede među ostalim kandidatima, još nije izabran za funkciju koju je zaslužio svojim profesionalnim karakteristikama.

Prema, nezvaničinm saznanjima portala Radiosarajevo,ba, Upravni odbor pripremio je krivičnu prijavu protiv ministra Rimca, zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.

Čega se boji ministar Nediljko Rimac? I danas bez sastanka o imenovanju Ismeta Gavrankapetanovića

Čega se boji ministar Nediljko Rimac? I danas bez sastanka o imenovanju Ismeta Gavrankapetanovića

Podsjetimo, Upravni odbor KCUS-a na sjednici krajem prošle godine za novog generalnog direktora imenovao je većinom glasova Ismeta Gavrankapetanovića, a već dan poslije svoju odluku dostavio Rimcu.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ne može preuzeti dužnost bez potrebne saglasnost Nedeljka Rimca, koji više od dva mjeseca izbjegava da da svoj potpis na ovu odluku.

Zašto Ismet Gavrankapetanović još uvijek nije preuzeo KCUS?

Zašto Ismet Gavrankapetanović još uvijek nije preuzeo KCUS?

S druge strane, pritisak na njega raste pa se prije dva dana oglasio član Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) doktor Dragan Stevanović na društvenoj mreži Facebook,  gdkje je komentirao “trakavicu” oko imenovanja nove upravljačke strukture KCUS-a.

Doktor Dragan Stevanović je u objavi na Facebooku oštro kritikovao ministra Rimca i nazvao ga “nesposobnim”, ali također je naveo da postoje određene “interesne grupe” unutar NiP-a i SDP-a koje, kako kaže, “dogovorima na nivou koalicije zabijaju nož u leđa”.

Kompletnu  objavu dr. Dragana Stevanovića sa Facebooka možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije