Čega se boji ministar Nediljko Rimac? I danas bez sastanka o imenovanju Ismeta Gavrankapetanovića

6
A. S.
Čega se boji ministar Nediljko Rimac? I danas bez sastanka o imenovanju Ismeta Gavrankapetanovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ismet Gavrankapetanović

Zašto se ministar zdravstva Nediljka Rimca nije pojavio danas u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, gdje je glavna tema trebala biti imenovanja generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Sastanak je bio planiran, uredno najavljen, ali se, kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, ministar Rimac nije pojavio. A trebao je biti u društvu predsjednika Upravnog odbora KCUS-a Benjamina Kulovca, predsjednice Nadzornog odbora KCUS-a Maide Galijatović, predsjednika HDZ-a 1990 Ilije Cvitanovića i Aljoša Čampara (NiP).

Kako saznajemo, sastanak je otkazan, a ministar Nedeljko Rimac svoje nedolazak je opravdao, navodno, putovanjem izvan granica Bosne i Hercegovine.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

I dalje je pitanje - zbog čega ministar Rimac još nije dao saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića (trenutni direktor Opoće bolnice, op.a.) na mjesto generalnog direktora KCUS-a.

Podsjetimo, Upravni odbor KCUS-a na sjednici krajem prošle godine za novog generalnog direktora imenovao je većinom glasova Ismeta Gavrankapetanovića, a već dan poslije svoju odluku dostavio Rimcu.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ne može preuzeti dužnost bez potrebne saglasnost Nedeljka Rimca, koji više od dva mjeseca izbjegava da da svoj potpis na ovu odluku.

Zašto Ismet Gavrankapetanović još uvijek nije preuzeo KCUS?

Zašto Ismet Gavrankapetanović još uvijek nije preuzeo KCUS?

S druge strane, pritisak na njega raste pa se prije dva dana oglasio član Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) doktor Dragan Stevanović na društvenoj mreži Facebook,  gdkje je komentirao “trakavicu” oko imenovanja nove upravljačke strukture KCUS-a.

Doktor Dragan Stevanović je u objavi na Facebooku oštro kritikovao ministra Rimca i nazvao ga “nesposobnim”, ali također je naveo da postoje određene “interesne grupe” unutar NiP-a i SDP-a koje, kako kaže, “dogovorima na nivou koalicije zabijaju nož u leđa”.

Kompletnu  objavu dr. Dragana Stevanovića sa Facebooka možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije