Kako su se Sarajlije oprostile od Davora: Suze, zagrljaj i crteži

7
Radiosarajevo.ba
Kako su se Sarajlije oprostile od Davora: Suze, zagrljaj i crteži
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Oproštaj od Davora Dragičevića

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, vratio se za Banja Luku nakon što je dva i po mjeseca proveo ispred Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

On se godinama bori za istinu o stradanju svog sina, a u tome mu se pridružio i Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana.

Upravo je Muriz danas stigao da mu pomogne da se spremi svoje stvari, uključujući i šator. Kako je trava na ovom mjestu bila utabana, oni su je pokosili, te uz pomoć bagera iz Murizove firme - u kojoj je radio i Dženan, zajedno zasijali novu.

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Suvišno je i govoriti o samoj simbolici i značaju jednog ovakvog djela.

Davora su inače posjećivali i svi građani i građanke Sarajeva - donosili su mu da jede, čaj kada je bilo hladno, vodu kada je bilo toplo, čak su mu nudili i smještaj.

On ih je uvijek s osmijehom i lijepom riječi dočekivao i ispraćao. Ispred Suda BiH danas slična situacija - građani i građanke grle Davora, zahvaljuju mu se za borbu i poruku koju je svima poslao, a dobio je i jedan crtež.

Neki su i zaplakali - jer, samo roditelj zna kako je imati dijete i posvetiti mu cijeli život. A nažalost, neki saznaju i kako je izgubiti ga, a ne otkriti kako je umro.

Oproštaj od Davora Dragičevića - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Oproštaj od Davora Dragičevića

S tugom u srcu, ali i nadom da će Muriz i Davor dočekati bolje dane i saznati istinu, kao i cijela javnost, građani su ispratili ovog heroja koji se vraća u Banja Luku.

Napomenimo i da Tužilaštvo BiH pokreće istrage za ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije