Davor Dragičević pakuje šator ispred Suda BiH, stigao i Muriz Memić

0
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević pakuje šator ispred Suda BiH, stigao i Muriz Memić
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dragičević se vraća u Banja Luku

Nakon što je više od dva mjeseca boravio ispred zgrade pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine, Davor Dragičević odlučio je da ukloni šator i ode sa zelene površine gdje je boravio.

Kako bi mu pomogao, stigao je i Muriz Memić. Borba Muriza i Davora za borbu o istini kako su stradali njihovi sinovi obišla je, ne samo našu zemlju, već i cijeli region.

Podsjetimo da je njegov advokat Ifer Feraget rekao novinarima kako Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokreće istrage za ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića nakon sastanka sa v.d. glavnim tužiteljem Milankom Kajganićem.

Bećirović i Komšić u New Yorku: Pozivamo članice UN-a da zaštite istinu o genocidu u Srebrenici

Bećirović i Komšić u New Yorku: Pozivamo članice UN-a da zaštite istinu o genocidu u Srebrenici

On je rekao kako će se doći Muriz Memić, otac Dženana Memića kako bi zajedno sredili mjesto gdje je on boravio te će ostaviti to mjesto još ljepše i više dostojanstveno.

Dragičević je rano jutros rekao će otići sutra do MUP-a RS jer nije bio tu dva mjeseca.

"Tu smo, nećemo ići još malo. Moramo se i sa građanima Sarajeva izljubiti, ako treba isplakati. Ja ću dolaziti ovdje stalno, a možda će ostati i tradicija ispijanja kafa sa komšijama", naveo je Davor.

Poručio je i kako će "uništiti MUP RS-a".

"Neće niko od vas biti na slobodu, uništit ću zločinački MUP, sve i do jednog. Daje mi optimizam da će biti istraga", naveo je Davor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije