Davor prije odlaska iz Sarajeva: Moramo se sa Sarajlijama izljubiti, ako treba isplakati

10
I.S.
Davor prije odlaska iz Sarajeva: Moramo se sa Sarajlijama izljubiti, ako treba isplakati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević ispred Suda BiH (arhiv)

Nakon što je više od dva mjeseca boravio ispred zgrade pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine, Davor Dragičević odlučio je da ukloni šator i ode sa zelene površine gdje je boravio.

Podsjetimo da je njegov advokat Ifer Feraget rekao novinarima kako Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokreće istrage za ubistva Dženana Memića i Davida Dragičević nakon sastanka sa v.d. glavnim tužiteljem Milankom Kajganićem.

On je rekao kako će se doći Muriz Memić, otac Dženana Memića kako bi zajedno sredili mjesto gdje je on boravio te će ostaviti to mjesto još ljepše i više dostojanstveno.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Borba Muriza i Davora za borbu o istini kako su stradali njihovi sinovi obišla je, ne samo našu zemlju, već i cijeli region.

Davor se obratio predstavnicima MUP-a RS koje krivi za zataškavanje istine o njegovom sinu, tačnije uzoku smrti.

"Čim obučete uniformu, sjetite se, čim zagrlite svoje dijete - sjetite se da ste moje ubili. Grozno mi se vratiti", poručio je Davor.

Napomenuo je da će otići sutra do MUP-a RS jer nije bio tu dva mjeseca.

"Tu smo, nećemo ići još malo. Moramo se i sa građanima Sarajeva izljubiti, ako treba isplakati. Ja ću dolaziti ovdje stalno, a možda će ostati i tradicija ispijanja kafa sa komšijama", naveo je Davor.

Poručio je i kako će "uništiti MUP RS-a".

"Neće niko od vas biti na slobodu, uništit ću zločinački MUP, sve i do jednog. Daje mi optimizam da će biti istraga", naveo je Davor.

Zaključio je i kako su ga Sarajlije "napunile" i dobrom energijom, te kako se ugojio.

Na kraju je poručio da će uvijek imati snage i razuma.

Tijelo Davida pronađeno na ušću Crkvene

Davor Dragičević je posljednja dva mjeseca živio ispred Tužilaštva BiH kako bi izvršio dodatni pritisak da se ubrza istraga.

Njegov sin David nestao je u noći 18. marta 2018., a tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije