"Kafe kuharica Mire Marković ne može držati lekcije Komšiću i Đukanoviću"

Radiosarajevo.ba
"Kafe kuharica Mire Marković ne može držati lekcije Komšiću i Đukanoviću"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin nije ništa drugo nego četnik koji ne poznaje osnove demokratske postulate, pa ne zna da u demokratskom društvu ne postoje nikakvih glasovi muslimana, pravoslavaca i katolika, nego glasovi građana, navodi se danas u saopćenju Demokratske fronte.

"Jedine ideje koje kafe kuharica Mire Marković ima jesu ideje balkanskog kasapina Miloševića i njegove supruge. Stoga Vulin nije taj koji može predsjednicima Komšiću i Đukanoviću držati lekcije o prirodi građanskog uređenja države", dodaje se.
 
Vulin, nastavljaju u DF-u, "iznoseći laži ratnohuškačkog beogradskog režima nastoji dati vjetar u leđa četništvu u Crnoj Gori".

"Srbija nikada više neće vladati u Crnoj Gori, a nikada nije ni vladala u Bosni i Hercegovini, osim u jednom njenom dijelu u trenucima realizacije genocidnog projekta isplaniranog u Beogradu u krugovima SANU-a i SPC-a", zaključuje DF u saopćenju.

Inače, Vulin je komentirao Komšićevu izjavu, poslije izbora u Crnoj Gori, koji je kazao da se probudio "velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu i da je Podgorica crnogorska, a Banjaluka bosanska, i da će tako i ostati".

"Pošto već ne zastupa Hrvate u BiH, Željko Komšić bi da zastupa Mila Đukanovića. Komšić demokratiju doživljava kao način da muslimanskim glasovima uzme hrvatsko mesto, a ideju građanske države kao antisrpsku", izjavio je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije