Vulin opet udario na BiH: Država koje nema, nesposobna je, podržava napade na Srbe

Radiosarajevo.ba
Vulin opet udario na BiH: Država koje nema, nesposobna je, podržava napade na Srbe
Foto: MOS / Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin opet se, ničim izazvan, bavio Bosnom i Hercegovinbom. Ovaj put je na stranici Ministarstva odbrane Srbije komentirao, kako je objasnio, "nove napade na predsjednika Vučića od strane SDA Bakira Izetbegovića".

"Prije nego Bakir Izetbegović izgovori ime Aleksandra Vučića najprije bi morao da se izvini što još uvijek nije pronađen ni nalogodavac ni izvršilac pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici. Kako rješavaju taj slučaj takva im je i država, ili je nema ili je nesposobna ili podržava napade na Srbe. Vučić je jedini državnik na Balkanu čija je politika mira dosljedna i bezuslovna ali i državnik koji sa druge strane nema iskrenog sagovornika", izjavio je Vulin.

Dodao je da je "Vučić izabrao da štiti Srbe gdje god da žive a sramota je i BiH i EU što Vučić ima razloga da Srbe čuva od SDA koja u svom programu ima uništenje Republike Srpske".

"Građanski rat u BiH je počeo ubistvom srpskog svata a Islamska deklaracija Alije Izetbegovića ga je pripremila i najavila. Izetbegovićevo prebacivanje krivice za građanski rat u BiH na Srbe je licemjerno koliko i Izetbegovićeva izjava da poštuje Ustav BiH ali i da bi priznao Kosovo, mimo tog istog Ustava", rekao je u skandaloznoj poruci srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije