Ponovo Vulin: "Prve hrišćanske odsječene glave nisu pale u Iraku i Siriji već u BiH"

Radiosarajevo.ba
Ponovo Vulin: "Prve hrišćanske odsječene glave nisu pale u Iraku i Siriji već u BiH"
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije / Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, poznat po zapaljivim i šovinističkim izjavama, ostao je vjeran sebi i u utorak ujutro tokom gostovanja u programu TV Pink. U svom nastupu govorio je opasnosti od stvaranja "velike Albanije", pritom Albance nazivajući podrugljivim izrazom "Šiptari".

Vulin se dotakao i BiH spominjući "islamski fundamentalizam" i izjave Bakira Izetbegovića.

"U eri islamskog terorizma, Islamske države, nije mali broj ljudi koji se vrate korak unazad pa kažu - mi smo odred 'El mudžahedin' uveli u BiH, prve hrišćanske glave koje su odsiječene ritualno i pred kamerama nisu pale u Iraku i Siriji već na planini Ozren u BiH baš od odreda 'El mudžahedin'", poručio je Vulin.

Potom je prokomentirao tvrdnju predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je u intervjuu za Radiosarajevo.ba rekao da je srpska strana u Bosni i Hercegovini Dejtonskim sporazumom dobila i previše.

"Izetbegović ne poštuje Ustav BiH, a puna su mu usta BiH. Šta on misli, da su stranci rekli Srbima 'hajde da vas častimo, daćemo vam RS'. Ne, RS je nastala kao odgovor na ponavljanje jesenovačkog genocida. Kada su Srbi vidjeli ustašku ikonografiju, ubistvo srpskog svata u Sarajevu za koje niko nije odgovarao, institucionalno su odgovorili da im se zlo ne ponovi", rekao je Vulin za TV Pink.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije