Tara / Vulin: RS ću smatrati posebnom državom dok god Džaferović ne poštuje Ustav BiH!

23. 05. 2020. u 21:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2086

Ministar odbrane Srbije Aleksandsar Vulin reagirao je telefonski razgovor između odlazećeg kosovskog premijera Albina Kurtija i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Vulin je rekao da Džaferović "treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da, umjesto toga, razgovara sa lažnim premijerima i da se miješa u unutrašnja pitanja Srbije". 

"Aleksandar Vučić nikada nije propustio da kaže koliko mu je stalo do teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine. Umjesto da mu se Šefik Džaferović za to zahvali i da ga podrži, on mu je još jednom, nakon što su pokušali da ga ubiju u Srebrenici, pokušao da zabije nož u leđa, tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i tako što je počeo da se miješa u unutrašnja pitanja Republike Srbije", rekao je Vulin na Tari po završetku kolegijuma ministra odbrane i načelnika generalštaba Vojske Srbije.

On je istakao da "Džaferović ne poštuje ustav i politiku sopstvene zemlje, niti ono što Srbi u Bosni i Hercegovini misle i osjećaju".

Posebno zabrinjava poruka Vulina da će "Republiku Srpsku smatrati kao posebnu državu, a ne kao dio BiH, dok god Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive".

"Ako on ne poštuje svoju zemlju, ako ne poštuje građane svoje zemlje, ako ne poštuje moj narod koji živi u BiH, onda ni ja više nisam dužan da poštujem Bosnu i Hercegovinu. Ne moram više ni ja da govorim da je Republika Srpska dio Bosne i Hercegovine. Od sada, pa dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, za mene je Republika Srpska posebna i tako ću je oslovljavati, nikako drugačije", rekao je Vulin i dodao da je izbor na Džaferoviću.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA