Vulin napao Tanju Fajon: Od vas dobivamo lekcije, a pomoć iz Rusije, Kine i Turske

Radiosarajevo.ba
Vulin napao Tanju Fajon: Od vas dobivamo lekcije, a pomoć iz Rusije, Kine i Turske
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije / Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin reagirao je izjave zastupnika Europskog parlamenta Vladimira Bilčika i Tanje Fajon koji su izrazili zabrinutost za demokratiju u Srbiji nakon uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa.

"Obradovala me izjava zastupnika Europskog parlamenta Vladimira Bilčika i Tanje Fajon da 'pažljivo prate situaciju u Srbiji i da koronavirus nije izgovor za ukidanje demokratije'. Pošto pažljivo prate sigurno su primijetili da se Srbija bori uporno, organizovano, da za razliku od drugih zemalja ne krije podatke i vrši testiranja, da je predsjednik Vučić uspeo da obezbijedi veliki broj respiratora i da nam je puno vrijedne i pravovremene pomoći stiglo iz Kine, Rusije i Turske", rekao je Vulin i cinično dodao:

"Siguran sam da uvaženi zastupnici Europskog parlamenta primjećuju da su nam njihove lekcije dragocjene, ali da bi respiratori bili još dragocjeniji", poručio je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije