Dragan Bursać poslao oštru poruku Vulinu na provokaciju iz Srbije

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać poslao oštru poruku Vulinu na provokaciju iz Srbije
Foto: Radiosarajevo.ba / Aleksandar Vulin i Dragan Bursać

Nakon što je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, nastavio širiti mržnju nacionalističke velikosrbijanske politike prema Bosni i Hercegovoini, iz svih dijelova naše zemlje stižu burne reakcije.

Podsjetimo, Vulin je gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji poručio "da je vojska Srbije spremna štititi Srbe i izvan zemlje", iako je, poglašavamo, uloga vojske svake zemlje da čuva njene granice

“Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju", kazao je Vulin, koji ni sam nije služio vojni rok, jer je bio nesposoban za vojsku

Snažan odgovor Bosanaca srbijanskom ministru Aleksandru Vulinu na provokaciju

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH oštro je reagirao na izjavu Aleksandra Vulina, ministra odbrane Republike Srbije koji je rekao da "ako neko uznemiri RS, vojska Srbije je tu" "Generalno kada se oficijalno obraćam, trudim se sa poštujem i sagovornika i instituciju, međutim količina gluposti koju na dnevnom nivou izjavljujes ne dozvoljava normalan način komunikacije.

Posljednji u nizu koji se oglasio je i Dragan Bursać, poznati kolumnista, koji je Vulinu poslao snažnu poruku, koju prenosimo u cijelosti:

“Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!" - Aleksandar Vulin

“Vojska Srbije više NIKADA neće uznemiriti svojim prisustvom niti pedalj Države Bosne i Hercegovine”- Dragan Bursać, napisao je Bursać na svom Facebook profilu. 

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije