Vulin o vanrednom stanju: Vojska Srbije spremna je da zaštiti Srbe gdje god da žive

Radiosarajevo.ba
Vulin o vanrednom stanju: Vojska Srbije spremna je da zaštiti Srbe gdje god da žive

Vojska Srbije je u punom borbenom kapacitetu, sposobna i spremna da zaštiti svoju državu bez obzira na nove aktivnosti u vanrednom stanju te sve Srbe gdje god da žive, izjavio je ministar odbrane ove zemlje Aleksandar Vulin gostujući u emisiji "Novo jutro" na TV Pink.
 
"Vojska Srbije, pored toga što je preuzela ogromnu obavezu, što obezbjeđuje zdravstvene centre, 17 migrantskih centara, što je izašla na granicu i što postavlja karantine, što drži vojno zdravstvo, nije izgubila ni djelić svoje borbene gotovosti i borbenih sposobnosti. Mi smo sada u stanju da zaštitimo svoju zemlju, da zaštitimo svoj vazdušni prostor, da zaštitimo čitav naš prostor i Srbe gdje god da žive, da ne bi slučajno neko pomislio da je Vojska Srbije sada zauzeta nekim drugim stvarima i da ne može da razmišlja o tome da li se negdje neko obračunava sa Srbima ili ugrožava naš teritorijalni suverenitet", naglasio je Vulin.
  
Vojska Srbije, dodao je, uradila je odgovarajuću procjenu na osnovu svih parametara i svom "vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću" dostavila svoj stav da treba uvesti vanredno stanje.
 
"Mi se nismo pripremali ni za kakvu epidemiju, to nije posao vojske. Ali smo se pripremali da možemo da ispunimo svaku svoju svrhu kad god nam se naredi i sada se vide rezultati toga. Sada mirno možemo da kažemo da su robne rezerve pune, da vojska ima hrane više nego ikada. Ako treba vojska da napravi kamp za 500 ili 1000 ljudi, ona ga napravi za dva dana", rekao je srbijanski ministar i dodao da država funkcioniše i spremna je čuvati narod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije