Srbija / Vulin: Srbi nikad neće činiti zločine koje su drugi narodi učinili nad Srbima

20. 09. 2019. u 15:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu održana je svečanost polaganja zakletve vojnika i pitomaca  Vojske Srbije kojoj je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Čestitajući na zakletvi, Vulin je poručio da "voinici mogu biti bez brige, jer ih niko nikada neće poslati da drugim narodima čine zlo i guše njihovu želju za slobodom", prenosi Ministarstvo odbrane Srbije.
 
"Izabrali smo da budemo vojno neutralni, da ne slušamo nikoga do sebe, da ne činimo ništa što može ugroziti naš narod i naš način života. Nikada zločini koji su učinjeni nad srpskim narodom neće biti činjeni od strane srpskog naroda i srpske vojske nad drugim ljudima i nad drugim narodima. Budite sigurni da zahvalna Srbija stoji uz vas, ponosna i gorda,  sigurna i mirna, jer samo snažna Srbija i njena jaka vojska jesu garant mira na čitavom Balkanu. Kada je Srbija bila jaka i njena vojska bila jaka, bilo je mira, sigurnosti i stabilnosti. Kada je Srbija bila slaba, nemoćna i udaljena od svog naroda i svojih granica, onda je bilo nevolje i rata", rekao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije.

KOMENTARI (8)