Vulin opet provocira: Crna Gora postaje izvor problema u čitavom regionu

Radiosarajevo.ba
Vulin opet provocira: Crna Gora postaje izvor problema u čitavom regionu

Iako to ne spada u njegov posao, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin osvrnuo se na privođenje vladike Joanikija u Crnoj Gori.

"To što je doživio episkop Srpske pravoslavne crkve ne bi smjelo da doživi ne nijedno svešteno lice nego nijedan čovjek koji samo poštuje zakon i koji samo radi svoj posao. Nemam ni jednu zamjerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumijem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji", rekao je Vulin.

Da vladika Joanikije nije vladika Srpske pravoslavne crkve, on nikada ne bi ni bio u zatvoru i nikada "ne bi osjetio silu i nasilje koje pokazuje crnogorska vlast", zaključuje Vulin i dodaje da mu je "teško da razumije da se "domovinski identitet Crne Gore dokazuje hapšenjem sveštenika Srpske pravoslavne crkve i pokazivanjem nasilja prema sopstvenim građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi".

"Ne možete očekivati da se tako ponašate prema Srbima, a da se pravite da ste u dobrim odnosima sa Srbijom. Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate prema Srbiji. Kako se ponašate prema Srbima sa kojima živite, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite", poručio je srbijanski ministar odbrane i dodao da "Crna Gora postaje izvor nestabilnosti, izvor problema u čitavom region".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije