"Spremite se da obučete uniforme": Crnogorski opozicionar najavljuje nerede

Anadolija
"Spremite se da obučete uniforme": Crnogorski opozicionar najavljuje nerede
Foto: Pobjeda / Andrija Mandić

Zastupnik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da će pozvati građane na ulice ako episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude sproveden u istražni zatvor u Spužu.

Episkopu Joanikuju i sedmorici sveštenika određen je pritvor od 72 sata zbog organizovanja litije povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog i pored zabrane javnih okupljanja.

Mandić je danas u Skupštini Crne Gore kazao da neće dozvoliti da sveštenici ostanu u zatvoru.  

"U ime Demokratskog fronta nećemo imati nikakvu obavezu u odnosu na obećanja dato mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, već ćemo tražiti od njega da zajedno pozovemo Crnu Goru da se to ne dozvoli. Po cijenu da ni spuški zatvor više ne postoji", kazao je Mandić.

On je istakao da je od stranačkog kolege dobio informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu. Mandić je optužio predstavnike vladajuće koalicije da pokušavaju da, kako je rekao, izazovu građanske sukobe u Crnoj Gori.

"Da znate, ovdje na ovom prostoru, to je granica preko koje neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Vidjeli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće vjerovatno i noćas. Ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite se da i vi obučete uniforme i zastupate to što mislite da je ispravno", kazao je Mandić poslanicima vladajuće koalicije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije