Objavljeni snimci sukoba u Crnoj Gori: Povrijeđena 22 policajca, privedeno više osoba

Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci sukoba u Crnoj Gori: Povrijeđena 22 policajca, privedeno više osoba
Twitter/Screenshot / Neredi u CG

U Nikšiću i Pljevljima policija je ispalila suzavac na građane koji su na ulice izašli u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC-a.

Privedeno više osoba

Protesti održani i u nekoliko drugih crnogorskih gradova. Iz mitropolije su poručili da Crkva ne daje blagoslov za bilo kakva okupljanja, te da se ograđuju od svega sto se dešava po gradovima.

Kako prenose podgoričke Vijesti, policija je bacila suzavac i upotrebila šok bombe tokom protestne šetnje u Nikšiću. Građani su gađali policiju kamenjem i skandirali “ustaše”, a policija je privela veći broj građana.

U neredima povrijeđena 22 policajca

Policija je privela desetine izgrednika i kod jedne grupe pronašla nož, bodež i sjekiru u gradskom parku. Vijestima je u vrhu Uprave policije rečeno da su policajci mahom zadobili lakše tjelesne povrede, zbog čega su zatražili ljekarsku pomoć u bolnici i Domu zdravlja. 

Građani su u protestnu šetnju krenuli nakon okupljanja ispred Centra bezbijednosti Nikšić.

Okupljeni su skandirali “Ne damo svetinje”, “Pustite vladiku” i pjevali “Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora, Milo lopove”.

I u Pljevljima se okupio veliki broj građana, koji su na ulice izašli u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC-a.

Građani su bili okupljeni u glavnoj gradskoj ulici i skandirali “Ne damo svetinje”. Policija je na okupljene građane, među kojima se, kako pišu Vijesti, nalazio i veliki broj djece, ispalila suzavac, a jedan dio građana odgovorio je kamenicama.

Na jednom od snimaka sa protesta, vidi se da više policajaca, sa opremom za razbijanje demonstracija udara pendrecima, rukama i nogama jednog mladića, navode Vijesti

Na drugom snimku se vidi ispaljivanje šok-bombi i suzavca, kao i mladić koji gađa policiju stolicom, koja nakon toga kreće ka njemu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije