Amfilohije: Ako neko treba da bude hapšen i suđen, neka to budem ja

Anadolija
Amfilohije: Ako neko treba da bude hapšen i suđen, neka to budem ja
AA / Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije apelovao je da se izbjegnu novi sukobi u Crnoj Gori zbog hapšenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC). On je apelovao na nadležne da oslobode episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenike koji se nalaze u pritvoru.

"Osjećam kao nasljednik Svetog Petra Cetinjskog obavezu, cjelivajući njegove mošti, da pozovem na bratsku ljubav sve koliko nas ima kako bi zavladala ljubav u Crnoj Gori. Ako neko ima da odgovara za nešto, ja molim one koji su na vlasti – da odgovaram ja. I ako treba neko da bude hapšen i suđen, neka to da bude mitropolit crnogorsko-primorski, nasljednik Svetog Petra Cetinjskog. I ako je kriv, neka bude suđen", kazao je Amfilohije.

On je osudio reakciju policije protiv demonstranata koji su u više crnogorskih gradova u srijedu tražili da se sveštenici puste iz zatvora. Amfilohije je podsjetio da je Mitropolija od naroda tražila da ostane kod kuća da bi se izbjegli građanski sukobi i nesporazumi u Crnoj Gori.

"Zato molim vlast u Crnoj Gori da prestane da zloupotrebljava samu sebe i organe vlasti protiv naroda. U isto vrijeme, molimo i narod da svojim ponašanjem ne izaziva vlast nego da se zajednički svi potrudimo da se objedinimo u bratskoj ljubavi i zajednici, sa svim razlikama koje su nam svojstvene", kazao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije