Napeto u Nikšiću: Veliki broj pristalica SPC-a, specijalci u punoj opremi

Radiosarajevo.ba
Napeto u Nikšiću: Veliki broj pristalica SPC-a, specijalci u punoj opremi

Građani u Nikšiću okupili su se i večeras ispred Centra bezbjednosti u tom gradu, tražeći da se episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pusti iz pritvora, javlja Radio-televizija Crne Gore.

Okupljeni uzvikuju "Pustite vladiku", "Ne damo svetinje", "Ne damo vladiku". Pripadnici policije sa opremom za razbijanje demonstracija nalaze se ispred zgrade. Atmosferu možerte vidjeti OVDJE.

Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog i večeras je služen moleban, nakon kojeg se okupljenim vjernicima obratio iguman manastira Bijela Isaija Krgović. Podsjetimo, veći broj građana priveden je sinoć u Nikšiću, tokom protesta i nereda u kojima je policija bacila suzavac i upotrijebila šok bombe.

Crnogorski premijer Duško Marković je danas, u obraćanju građanima, rekao da nema razumnog objašnjenja niti opravdanja za takvo ponašanje i njegove aktere.

On je rekao da svjedočimo još jednoj gruboj političkoj destrukciji usmjerenoj protiv države, njenih institucija.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane Crne Gore, bez obzira na vjerska, nacionalna i politička opredjeljenja, da se vrate jedni drugima, ljubavi i bratskoj slozi.

Zastupnik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da će pozvati građane na ulice ako episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude sproveden u istražni zatvor u Spužu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije