Opet Vulin: RS nastala kao potreba Srba u BiH da se sačuvaju od jasenovačkog genocida

Radiosarajevo.ba
Opet Vulin: RS nastala kao potreba Srba u BiH da se sačuvaju od jasenovačkog genocida

Ministar odbrane Srbije i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin drugi put u manje od 24 sata izrekao je zapaljive poruke.

Nakon što je u subotu poručio da će "RS smatrati posebnom državom", dan kasnije tokom govora na stranačkom skupu u Bajinoj Bašti, Vulin je rekao da je "Srbija uvijek tu da pomogne i RS-u i Srbima koji tamo žive i da će to činiti uvijek, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije".

"Mi smo donijeli programska dokumenta, Ministarstvo odbrane je donijelo nacionalnu strategiju odbrane u kojoj se eksplicitno kaže da je naš zadatak da štitimo Srbe bez obzira gde oni žive", napomenuo je Vulin.

On je naveo da je "RS nastala kao izraz, kao potreba Srba u BiH da se sačuvaju od jasenovačkog genocida, da se više nikad ne ponovi taj užas".

U svom govoru srbijanski ministar odbrane je oštro napao crnogorskog predsednika Mila Đukanovića zbog namjere da obnovi Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

"Može Milo Đukanović da objasni način kako je nastao svijet, može glavni odbor DPS-a da proglasi za apostole, može da uradi šta god hoće, ali nemoj to da radi sa SPC. Nas neka ostavi tamo gdje smo bili, tamo odakle je on otišao, mi smo ostali. Njegovo pravo je da ode, ali ne može da kažnjava Srbe zato što su ostali tamo gdje je on nekada bio", rekao je Vulin i cinično dodao da "Srbija poštuje nezavisnost, suverenitet Crne Gore, ali ne može mirno da posmatra da se Srbima oduzimaju elementarna ljudska prava".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije