Vulin se oglasio "ničim izazvan": Komšić izmisli ono što bi volio da se dogodi

Radiosarajevo.ba
Vulin se oglasio "ničim izazvan": Komšić izmisli ono što bi volio da se dogodi
Foto: MOS / Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, "ničim izazvan", na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane Srbije reagirao je na izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Podsjetimo, Komšić je izjavio da "Dodik i Rusija prave ogromne probleme Vučiću i da je srbijanski predsjednik došao u Banja Luku da o tome razgovara s čelnicima RS-a". To je izazvalo oštru reakciju ratobornog Vulina koji je bio član srbijanske delegacije tokom današnje posjete manjem bh. entitetu.

"Kada nema šta da prigovori Komšić izmisli ono što bi volio da se dogodi. Srpska nesloga je uvijek radovala neprijatelje Srbije, ali između Srbije i RS-a nema ni nesloge ni nesporazuma", rekao je Vulin.

Srbijanski ministar odbrane je istakao da je "Vučić predsjednik Srbije ali i svih Srba" i dodao da "RS nikada nije imala veću pažnju, brigu i pomoć od Srbije nego što je ima od kako Vučić vodi Srbiju".

"Prije nego počne da govori o Srbima, neka Komšić najprije nađe način da mu Hrvati u Bosni i Hercegovini dozvole da govori bar u njihovo ime", poručio je ministar Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije