Ifet Feraget: Danas smo na ročištu saznali šokantan detalj

1
Radiosarajevo.ba
Ifet Feraget: Danas smo na ročištu saznali šokantan detalj
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Advokat Ifet Feraget

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu i drugima.

Nakon što se prisutnim novinarima prvo obratio otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić, riječ je uzeo advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

“Čuli smo nekoliko detalja za koje nismo znali, i to sve zahvaljujući Elmedinu Konakoviću iz MUP-a KS. Čovjek je postupio u skladu sa propisima. Kod nas je sramota biti častan i pošten policajac. Šokantan detalj smo danas saznali. Prvi izvještaj o krivičnom djelu odnosio na ubistvo. 

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

, da li je Kantonalno tužilaštvo prvobitno ustalo sa optužnicom za krivično djelo “ubistva”, pa i ona nije potvrđena, pa nakon toga je došlo do drugačije pravne osnove, pa su onda tek podnijeli optužnicu za saobraćajnu nesreću, to ćemo vidjeti”, rekao je Feraget.

On je podvukao da je vrlo važno ono što je Muriz Memić rekao, a to je da izvještaj za krivično djelo ubistva nakon saobraćajne nesreće, nakon toga podnosi Odsjek za krvne delikte.

"To se nikada nije desilo u istoriji MUP-a KS. Mislim da to sada stvara ogroman posao za Tužilaštvu u smislu istraživanja za ubistva Dženana Memića”, dodao je Feraget.

Podsjetimo, Muriz Memić je prije Ferageta govorio o svjedočenju Elmedina Konakovića iz MUP-a KS.

"Iskoristio bih priliku da mu se javno izvinim. Hvala mu za ovo što je danas rekao. Čuli smo svjedočenje ostalih. Blo je korekno. Jasno je da je snimak namjerno obrisan. Valjda ćemo uspjeti dokazati ko ga je namjerno obrisao. Suđenje ide dalje. Ako je bilo dokaza za pritvor, bit će dokaza i da se osude", kazao je Memić.

Suđenje u predmetu Slučaj Dženan Memić" počelo je 7. oktobra 2021. godine. Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu 9. jula.

Osim Zijada Mutapa, na optuženičkoj klupi su i Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić te Muamer Ožegović.

Oni se terete za krivično djelo organizovanog kriminala, formiranje kriminalne grupe, prikrivanje i fingiranje dokaza, davanje lažnih iskaza, zloupotrebu položaja.

Tužioci ih optužuju da su vršili radnje kako bi prikrili stvarni uzrok stradanja Dženana Memića.

Kompletnu izjavu Muriza Memića i advokata porodice Memića, Ifeta Ferageta:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije