Ifet Feraget govorio o snimku sa kuće Šerifa Konjevića: "Imamo kriminalce..."

8
Radiosarajevo.ba
Ifet Feraget govorio o snimku sa kuće Šerifa Konjevića: "Imamo kriminalce..."
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Advokat Ifet Feraget

Pred Sudom Bosne i Hercegovine završeno je novo ročište u predmetu protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap-Ramić i drugih, u slučaju ubistva Dženana Memića.

Saslušanje Edina Avdića i dva zaštićena svjedoka trajalo je skoro tri i po sata, nakon čega je pred novinare izašao Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

"Možemo zaključiti da Alisa nije imala amneziju. Neka ovog suđenja, a mislim da je danas narodu mnogo jasnije", kazao je Memić, a njegovu kompletnu izjavu nakon ročišta možete pročitati na linku OVDJE

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je da je konsterniran onim što je vidio i čuo na današnjem ročištu.

"Djelotvorna istraga nije propisana po svojoj formi i sadržini u zakonu, ali to je ona istraga koja se rukovodi okolnostima slučaja. Svjedoci ste da smo šest godina izgubili na saobraćajnoj nesreći, tipa kontakta kombija i pješaka. Evo danas smo čuli da nema nikakvog kombija, da nema nikakve nesreće, a kako kaže gospodin Memić pojavila se palica o kojoj se govori šest godina. Snimci nisu izuzeti u skladu sa zakonom, govori da je neko od početka imao namjeru da prikrije pravi način dešavanja događaja odnosno ubice Dženana Memića", kazao je Feraget.

Zatim je nastavio:

"Snimak o kojem danas govorimo, sa kuće Šerifa Konjevića, bi pokazao prednju tablicu kombi vozila na koje smo izgubili šest godina. Da smo vidjeli taj snimak, bili bismo sigurni da kombi nema veze. To je svima bilo jasno od početka. U Tužilaštvu i MUP KS imamo ljude blago rečeno kriminalce. Ovo je organizirani kriminal unutar institucija sistema. Čuli smo o čemu ljudi govore, čul ismo da je bila tuča, te da su čuli da su Dženan i Alisa napadnuti. Ovo ostalo ne treba komentarisati... Možemo očekivati da što prije dođe do istrage za ubistvo Dženana Memića, i da se otvori istraga o ubistvu Davida Dragičevića", kazao je Feraget, koji je izrazio nadu da će se saznati ko je ubio Dženana i Davida.

Šta je kazao Memić, a šta Feraget - možete vidjeti na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije