Muriz Memić, Davor Dragičević i Ifet Feraget nakon sastanka u OHR-u

5
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić, Davor Dragičević i Ifet Feraget nakon sastanka u OHR-u
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz, Davor i Ifet

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića je nakon sastanka u OHR-u kazao da je ov obio radni sastanak i dodao da očekuju prijem kod visokog predstavnika Christiana Schmidta.

"Možda i neće biti novih protesta, dobili smo punu podršku OHR-a, vrijeme je da se ovo riješi", rekao je Muriz.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića je istaknuo da su bili konkretni u današnjih razgovorima i dodao da neće dozvoliti ono što je bilo prošli put.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Prije su pokušali da likvidiraju mene i grupu Pravda za Davida, kako bi naša borba bila ugašena. Ne bi se složio sa Murizom da neće biti okupljanja, bit će skup, ali će biti skup i za Dženana, Davida i sve ostale, posljednji veličanstveni skup. Nadam se da ćemo zajedno uz pomoć međunarodne zajednice doći do cilja", rekao je Davor.

Ifet Feraget je pojasnio šta se dešavalo danas u OHR-u.

"Dok se neki bave pričom da će biti rata u BiH, pa nam dolaze drugi da kažu da rata neće biti, aj sam otvoreno poručio gospodi iz OHR-a da oni koji o tome razgovaraju da možda ne bi bili na toj poziciji da su riješeni ovi slučajevi.

Oni ne bi mogli voditi glavnu riječ, da su ove istrage završene. Ono što su više puta istaknuli da su fascinirani podrškom i dodali da ovo vide kao borbu za BiH. Cjelokupna javnost zna da ovdje govorimo o organiziranom kriminalu unutar pravosudnih struktura, na žalost moram reći da tu svoju ulogu imaju i određeni članovi VSTV-a. Mi smo tu dobili deklarativnu podršku, a istkanutu je na kraju da ove istrage moraju biti okonačne, a ne otvoreno.

Potrebno je da javnost mora da sazna istinu, a ona glasi tužioci su učestvovali u sakrivanju ova dva ubistva, to uključuje Dalidu Burzić, Dalibora Vretu, Zdravku Kneževića i druge", rekao je on.

Poručio je da su ovo oštre riječi i dodao da se ne mogu mjeriti sa onim što su Muriz i Davor doživjeli.

"Ovdje je davno pređena ona granica nehumanog postupanja. Ovi ljudi su žrtve toga, oni su prepušteni sami sebi. To samo pokazuje da su visoko pozicionirani zvaničnici involvirani u ova dva slučaja", zaključio je Ifet.

Podsjetimo, Muriz Memić je 14. oktobra 2021. bio svjedok u slučaju stradanja sina Dženana Memića.

Nakon održanog ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine, Memić se obratio novinarima te tada rekao kako je sve bilo jako emotivno.

"Dosta toga sam rekao, ne bih želio ništa nikome dodati šta je ko uradio, ali, ko je uradio - nek odgovara. Mene vrijeđaju šest godina i tužioci i advokati i policajci, oni su uvrijeđeni, a ja nisam kome je dijete umrlo. Na trenutak sam pomislio da odem kući da vidim da nije Dženan došao, kako se oni ponašaju, nisu mi ni saučešće izrazili", naveo je tada Memić.

Portal Radiosarajevo.ba jučer je objavio informaciju da je Alisa Mutap-Ramić porodila, te da će suđenje biti nastavljeno tek pred početak Nove godine.

Dragičević se nedavno vratio iz Austrije u Bosnu i Hercegovinu, te je najavio borbu za istinu o smrti njegovog sina.

Na sarajevskom aerodromu su ga dočekali Memić, Feraget, ali i brojni građani koji su poručili:

 "Ćaća nikada neće biti sam!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije