Muriz Memić i Ifet Feraget danas s predstavnicima OHR-a

0
A. S.
Muriz Memić i Ifet Feraget danas s predstavnicima OHR-a
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Memić i Feraget izlaze iz Suda BiH

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića i advokat Ifet Feraget danas će se sastati s predstavnicima OHR-a u Sarajevu.

Ovo je saopćila neformalna grupa građana "Pravda za Dženana".

Planirano je da sastanak bude u 14 sati u zgradi OHR-a.

Podsjetimo, Muriz Memić je 14. oktobra 2021. bio svjedok u slučaju stradanja sina Dženana Memića.

Nakon održanog ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine, Memić se obratio novinarima te tada rekao kako je sve bilo jako emotivno.

"Dosta toga sam rekao, ne bih želio ništa nikome dodati šta je ko uradio, ali, ko je uradio - nek odgovara. Mene vrijeđaju šest godina i tužioci i advokati i policajci, oni su uvrijeđeni, a ja nisam kome je dijete umrlo. Na trenutak sam pomislio da odem kući da vidim da nije Dženan došao, kako se oni ponašaju, nisu mi ni saučešće izrazili", naveo je tada Memić.

Portal Radiosarajevo.ba jučer je objavio informaciju da je Alisa Mutap-Ramić porodila, te da će suđenje biti nastavljeno tek pred početak Nove godine.

"Prema informacijama koje imamo, suđenje će biti nastavljeno tek pred Novu godinu", potvrđeno je za naš portal.

Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, 9. jula podiglo optužnicu protiv pet osoba te je proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.

Optužnica je podignuta protiv Zijada Mutapa, njegove kćerke Alise Ramić (ranije Mutap), bivše djevojke stradalog Memića, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih povreda je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije