Ifet Feraget kategoričan: Odstraniti iz pravosuđa tužioce koji zataškavaju ubistvo

A. S.
Ifet Feraget kategoričan: Odstraniti iz pravosuđa tužioce koji zataškavaju ubistvo
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Feraget i Memić ispred Vrhovnog suda FBiH

Muriz Memić i njegovog advokata Ifet Feraget u Tužilaštvu BiH održali su danas u Sarajevu sastanak sa postupajućim tužiocem u slučaju Memić, Ćazimom Hasanspahićem.

Oštećena strana poručila je da su zadovoljni razgovorom te da ima nekoliko novih detalja koje zbog istrage ne mogu otkrivati.

Advokat Feraget je za Radiosarajevo.ba kazao kako nije primjereno komentarisati detalje sa sastanka, ali je posebno naglasio da predmet Dženan Memić mora donijeti promjene u bh. pravosuđu te istakao da istraga dobro napreduje.

Memić i Feraget u Tužilaštvu BiH - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Memić i Feraget u Tužilaštvu BiH

"Moram biti iskren, zadvoljan sam današnjim sastankom i da istraga napreduje. Razgovarali smo sa postupajućim tužiocem Ćazimom Hasanspahićem, ali nisam vidio ostale članove tužilačkog tima. Vidimo da je tužilac Hasanspahić posvećen radu na ovom predmetu. Ranije smo znali, a i danas smo zaključili, da ima itekako negativnih uticaja na ovu istragu. Taj pritisak na pravosuđe postaje "sve moderniji". To sve pokazuje koliko se politika upetljala u rad pravosuđa i koliko pokušava da pod kontrolom drži sve istrage", kaže Feraget za naš portal.

On je poručio i to da integritet ni u kojem slučaju ne znači da tužioci smiju zataškati očigledna ubistva.

"ne znamo kada će biti konkretna tužilačka odluka, ali se nadamo da će je biti. Veliki broj radnji je poduzeto do sada i najavljeno je da će ih biti još poduzeto u narednom periodu. Nema potrebe da se odugovlači u ovom predmetu, s obzirom na to da su stvari od samog početka više nego jasne. Krajnji cilj je odstraniti iz pravosuđa tužioce koji ni manje, ni više namjerno zataškavaju očigledno ubistvo", dodao je Feregat za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije