Memić i Feraget danas traže odgovore od Tužilaštva BiH i Vrhovnog suda FBiH

Radiosarajevo.ba
Memić i Feraget danas traže odgovore od Tužilaštva BiH i Vrhovnog suda FBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget

Muriz Memić, otac ubijenog sarajevskog mladića Dženana Memića, sa svojim advokatom Ifetom Feragetom danas će održati sastanak sa postupajućim tužiocem u slučaju Ćazimom Hasanspahićem.

Memić će tražiti da se Tužilaštvo BiH izjasni o slučaju, kao i da li su pri kraju istrage.

Istraga za organizirani kriminal otvorena je u augustu 2019. godine.

Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, u nekoliko navrata se sastajala s porodicom i advokatom Feragetom, ali bez iznošenja detalja.

I u oktobru i u novembru 2019. saopćeno je da će istraga biti proširena.

Podsjetimo, krivičnom prijavom porodice Memić obuhvaćeno je više od 40 osoba na čelu sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Dalidom Burzić (sada sudijom Suda BiH, op.a.), kao i svi tužioci koji su radili na predmetu "Memić" Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio advokat Feraget, Memić i on će se danas imati sastanak i s v. d. predsjednice Vrhovnog suda FBiH Ismetom Mujanović.

"Više od četiri godine od smrti Dženana Memića. Bezbroj je sumnji i neodgovorenih pitanja, a porodica Memić samo traži istinu. Danas nas u Tužilaštvu BiH i Vrhovnom sudu čeka mnogo posla i nadam se da ćemo imati lijepe vijesti", kazao je Feraget za naš portal. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije