Memić i Feraget stigli u Tužilaštvo BiH: U toku sastanak s tužiocem Hasanspahićem

Radiosarajevo.ba
Memić i Feraget stigli u Tužilaštvo BiH: U toku sastanak s tužiocem Hasanspahićem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget ispred Tužilaštva BiH

Muriz Memić, otac ubijenog sarajevskog mladića Dženana Memića, sa svojim advokatom Ifetom Feragetom stigli su pred Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, gdje je u 9 sati počeo sastanak sa postupajućim tužiocem u slučaju Ćazimom Hasanspahićem.

Memić će tražiti da se Tužilaštvo BiH izjasni o slučaju, kao i da li su pri kraju istrage.

Podsjetimo, krivičnom prijavom porodice Memić obuhvaćeno je više od 40 osoba na čelu sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Dalidom Burzić (sada sudijom Suda BiH, op.a.), kao i svi tužioci koji su radili na predmetu "Memić" Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, u nekoliko navrata se sastajala s porodicom i advokatom Feragetom, ali bez iznošenja detalja.

Kako je za Radiosarajevo.ba jutros potvrdio advokat Feraget, Memić i on će se danas imati sastanak i sa v. d. predsjednice Vrhovnog suda FBiH Ismetom Mujanović.

"Više od četiri godine od smrti Dženana Memića. Bezbroj je sumnji i neodgovorenih pitanja, a porodica Memić samo traži istinu. Danas nas u Tužilaštvu BiH i Vrhovnom sudu čeka mnogo posla i nadam se da ćemo imati lijepe vijesti", kazao je Feraget za naš portal. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije