Na festivalu koji se danas i sutra, u periodu od 10 do 20 sati, održava u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače moći će degustirati, ali i kupiti čokoladni specijaliteti, praline, čokoladne figurice, domaće delicije, kolači te uživati u es...
On upoznaje ljude sa načinom pravljenja slatkiša iznutra i sve bilježi na svom blogu, ali bilježi i vizuelni materijal kojeg rado dijeli na Instagram profilu. Ovim svojim angažmanom on dokazuje da je UNESCO bio upravu - francuska ku...
Za ovo prvo će vam trebati malo više vremena i iskustva, ali poslasticu možete da napravite veoma jednostavno, jeftino i relativno brzo. Budući da je krem brule jedan od najcijenjenijih i prilično skupih kolača u restoranima, u&scaro...
Ima jednostavno ime - Pijesak torta, a još lakše se priprema. Sastojci: 1 l mlijeka 4 pudinga od vanilije330 gr šećera1 margarin200 g keksa200 g kokosa200 g orahašlag Priprema: Količina sastojaka, naravno, ov...
Salice, koji je u kompaniji Ferrero počeo raditi 1960. godine, vrlo je brzo postao desna ruka vlasnika Michelea Ferrera, oca čarobnog namaza Nutelle koji je umro 2015. Tokom 70-ih godina prošlog stoljeća talijanski proizvođač...
"Poslije rata sam 17 godina radila za strance. Prikupila posve drugačije iskustvo od predratnog. Dobrog i lošeg, kao i u svakom poslu i shvatila, da mi je dosta. Da želim nešto novo i drugačije, a prije svega, uživati u životu...
"Izgled deserta je jednako važan kao i njegov ukus", smatra Matteo, a mi se u potpunosti slažemo s njegovim mišljenjem. Sudeći prema onome što vidimo u fotogaleriji mašti ovog poslastičara nema kraja. Koliko se divimo...
Ova noć se obilježava na specifičan i zanimljiv način, događajima i zabavama u kojima učestvuje gotovo cijela društvena zajednica u kojoj se ovaj datum obilježava. Obilježava se prvenstveno u zemljama poput Irske, SAD-a, Kanade, P...
Potrebno: 500g jufke2kg jabuka-oraha po želji100gputera Agda 10šoljica šećera12šoljica vode Jabuke oguliti i izrendati, pa u njih pomiješati orahe. Dobro izmiješati . Stavite 3 jufke i svaku...
Uporedo s porastom potražnje i turski slastičari su razvijali taj zanat i doveli ga na nivo divljenja. Slastičari u turskoj provinciji Gaziantepu uoči Bajrama imaju pune ruke posla kako bi zadovoljili potražnju iz cijele zemlje i inoz...
Kupovno listnato tijesto može biti veoma zabavno i pretvoriti se u atraktivne i ukusne slastice ili slane grickalice. Potrebno vam je malo nadjeva i malo vremena, a za ideje, pogledajte video:
Znate da je želatin neizostavni sastojak brojnih gumenih bombona, a malo ljudi zna kako se proizvodi ova bezbojna materija. Ovaj video, na kojem je prikazan obrnuti proces pravljenja želatina - od finalnog proizvoda do živih životinja...
Beganović je postao poznat ne samo na području Zenice, nego i cijele Bosne i Hercegovine, putem svoje Facebook stranice "Slatki kutak" na kojoj objavljuje fotografije pravih slatkih umjetničkih djela u vidu torti i raznih kolača. Sve &scar...
Ljudi širom svijeta imaju svoje recepte za ukusne poslastice i svi ih pripremaju na različite načine. Infografika koji donosimo pokazuje neke od najpopularnijih i najukusnijih. Slatki, kiselkasti, neobični... ljudi razl...
Neki kažu da je u septembru, drugi cijeli februar proglašavaju mjesecom čokolade, ali ipak većina današnji dan smatra pravim danom čokolade. Čokolada je poslastica koja se dobiva miješanjem kakaove mase s većom ili m...
Među ovim proizvodima našla se i čokolada Kinder Riegel te je zatraženo njihovo povlačenje s polica prodavaonica, javlja RT. Testiranje je pokazalo kako su Kinder čokoladice i još dva druga brenda pozitivni na kanc...
Postoji doba dana kada je unos ugljikohidrata manje koban po liniju. To je jutro. Najbolje vrijeme za unos ugljikohidrata je tokom doručka, što važi i za masnoće. Ako ih konzumirate do 10 sati ujutru, organizam će imati cijeli dan d...
Piše: Minja Huseinović Često me ljudi koji prate moju Minja Huseinovic Facebook stranicu pitaju za preporuku kada je u pitanju unos čokolade i drugih slastica, jer unos prerađenih industrijskih slastica, upravo zbog količine &scaro...
Drugi vole talijansku, kratku, pravljenu pod pritiskom i tako aromatičnu. Možda uz kapljicu mlijeka Trećima je najdraža ona američka, filteruša, a četvrtima je zakon '3 u 1'. Ali svi su saglasni u jednoj stvari - bez nje nema pravo...
Rahat-lokum je slatkiš u kojem je zadržan dašak Orijenta, a samo njegovo ime podjeća nas na zadovoljstvo. Najbolji lokumi su oni koji su zadržali sočnost i mekoću, a ukoliko savladate osnovni recept možete ih praviti sa razli...
/ Najkomentiranije
Božo Vrećo: Možda me u Sarajevu ne prihvataju jer nisam musliman, već Srbin koji se bavi sevdalinkom
Novi požar u Sarajevu: Gorio automobil na Širokači
FMUP pokrenuo kampanju: "Gdje korupcija vlada, društvo propada"
Na koji način vi držite mobilni telefon? Ova gesta može otkriti mnogo o drugima, ali i vama
Svađa vlasti u Banjoj Luci ne prestaje: Stanivuković poručuje - "Blokirat ćemo i aerodrom"
Mladićev svjedok i negator genocida: Miloš Ković držao predavanje u Srebrenici
Rusija objavila zvanično saopštenje: "Assad je napustio Siriju, transfer vlasti će biti miran"
David Beckham se suočio sa gubitkom: "Ništa više neće biti isto bez tvog osmijeha"
BH Meteo otkrio šta nas čeka do kraja dana: Evo gdje će sve padati snijeg
Majka heroj iz Buturović Polja: Lejla Zalihić nominirana za "Hercegovku godine"
Preminuo Elvir Šačić Crni, veliki i istinski navijač FK Željezničar
Saobraćajna nesreća u BiH, povrijeđene dvije osobe
Ponos Bosne i Hercegovine: Naučnica Eda Džinović postiže uspjehe na Kraljevskom koledžu u Londonu
Potvrđeno: Pljačkaši zlatare na Baščaršiji dovedeni u KPZ Zenica
Na današnji dan: Tvrtko I oženio bugarsku princezu Doroteju, a slavlja na dvoru su bila ovakva