Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine predstavio BH tim za Mediteranske igre Oran 2022

1
Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine predstavio BH tim za Mediteranske igre Oran 2022
FOTO: OK BiH / Ovo je bh. delegacija koja putuje u Alžir

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine učestvovat će sa 48 sportista u 11 sportova na Mediteranskim igrama Oran 2022, a koje će se održati u gradu Oranu u Alžiru od 25.06. do 06.07.2022. godine. Pored sportista, BH tim činit će 15 trenera i 3 sudija.

Press konferenciji MI Oran 2022 prisustvovalo je Predsjedništvo OK BiH, predsjednik OK BiH, prof.dr. Milanko Mučibabić, potpredsjednici prof.dr. Izet Rađo i g. Marijan Kvesić, a press konferenciju otvorio je Predsjednik OK BiH, koji je pozdravio prisutne sportiste, trenere, sudije i predstavnike medija.

U svom obraćanju, Predsjednik je poručio: „Danas je dan sporta u Olimpijskom komitetu BiH, i danas sa ponosom svečano ispraćamo naše reprezentativce, od kojih očekujemo da se ponašaju u duhu Olimpizma i da dostojanstveno predstave svoju državu“.

Predsjednik je također upoznao prisutne sa organizacijom odlaska i učešća na MI Oran 2022, te istakao predanost i izuzetne napore Olimpijskog komiteta BiH da i u ovim vrlo zahtjevnim vremenima obezbijedi učešće BH delegacije koja broji 71 osobu.

Potrebno je naglasiti da su sve Mediteranske selekcije iz regiona podržane od strane državnih rukovodstava i obezbijeđeni su im svi uslovi uključujući i čarter letove, dok naša Mediteranska delegacija nije imala tu podršku, niti sredstva za istu, ali smo i pored toga obezbijedili najdirektniji prevoz redovnom linijom, opremu i sve ono što je potrebno da naša Mediteranska selekcija ima maksimalni komfor i vrhunske uvjete za takmičenja.

Očekujemo u narednom periodu da državni i entitetski nivoi vlasti svesrdno podrže Olimpijski komitet BiH i sve njene selekcije, kao što to nesebično čine sve države u regionu i Evropi.

„Širite pozitivne sportske, ljudske i olimpijske vrijednosti, i budite primjer zajedništva, jer zajedno možemo brže, više, jače“, poruka je Predsjednika OK BiH.

Naposljetku, Predsjednik se zahvalio svim sponzorima Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine na njihovoj kontinuiranoj podršci u očuvanju BH sporta.

Na Mediteranskim igrama Oran 2022 privilegiju nošenja zastave na Ceremoniji otvaranja imat će najtrofejnija džudašica Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, osvajač bronzane medalje sa Mediteranskih igara Mersin 2013.

U nastavku press konferencije, po jedan sportista ispred svakog sporta obratio se prisutnima. Sportisti su se posebno zahvalili Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine koji je omogućio učešće i odlazak na Mediteranske igre Oran 2022, uz iskrene želje da ih prati sportska sreća na tatamiju, atletskoj stazi, u ringu i ostalim borilištima u cilju osvajanja jednog od odličja.

Posebna pažnja je posvećena i medijima, uz molbu sportista da i dalje nastave pratiti njihove rezultate, i šire pozitivnu energiju diljem zemlje. Sportisti su naglasili da OK BiH čini sve u svojoj moći da im pomogne u pripremama i odlascima na takmičenja, i pozvali nadležna ministarstva da se priključe, jer cijeli BH tim odlazi na Mediteranske igre Oran 2022 bez ikakvih finansijskih sredstava od strane državnih institucija.

Prisutnima su se obratili i predstavnik trenera Haris Husić, i predstavnik sudija Dane Pepić, naglasivši veliku čast da predstavljaju svoju državu i podrže sportiste u fair-play takmičenjima.

BH tim čine:

Atletika:

Mesud Pezer
Abedin Mujezinović
Dejan Mileusnić
Stefan Ćuković
Rusmir Malkočević
Hajrudin Vejzović
Edhem Vikalo

Treneri: Mehmed Skender i Kada Delić Selimović

Biciklizam:

Vedad Karić
Trener: Hajrudin Trle

Boćanje:

Andrija Ćorluka
Trener: Goran Jurić

Boks:

Haris Aganović
Alen Rahimić
Nikola Ivković
Gianni Dedić
Leo Cvitanović
Ahmed Đananović
Džemal Bošnjak
Tara Bohatjuk
Luka Veljović
Treneri: Almedin Fetahović i Predrag Bartula

Dizanje tegova:

Faris Durak
Dino Smajić
Trener: Haris Durak

Džudo:

Larisa Cerić
Aleksandra Samardžić
Toni Miletić
Anđela Samaradžić
Vasilije Vujičić
Božidar Vučurević
Trener: Branislav Crnogorac

Sudija: Dane Pepić

Gimnastika:

Sergej Malić Čorni
Trener: Siniša Kovačević

Karate:

Ivona Ćavar
Meris Muhović
Hamza Turulja
Nejra Sipović
Rijad Džuho
Pavle Dujaković
Stefani Krešić
Paola Kostić
Iris Ćorić
Trener: Asmer Šeta

Sudije: Emir Meholjić i Srđan Šakić

Plivanje:

Lana Pudar
Trener: Alena Ćemalović

Streljaštvo:

Nikola Jovičić
Matej Rašić
Miladin Stjepanović
Mladen Simić
Nedžad Džanković
Segmedina Bjelošević
Farah Onešćuk
Treneri: Neven Rašić i Edin Fazlija

Taekwondo:

Nedžad Husić
Zorana Sandić
Dinko Šegedin
Džejla Makaš
Treneri: Haris Husić i Ante Šegedin

Šef misije: dr.sci Said Fazlagić, generalni sekretar OK BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije