OKBiH učesnicima kurseva menadžmenta u sportu podijelio diplome

0
Radiosarajevo.ba
OKBiH učesnicima kurseva menadžmenta u sportu podijelio diplome
FOTO: OKBiH / S podjele diploma

U Olimpijskom muzeju u Sarajevu upriličena je dodjela diploma polaznicima prestižnog programa “Napredni kursevi menadžmenta u sportu”, koji Olimpijski komitet BiH realizuje u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK).

Radi se o edukativnom programu koji je osmišljen u saradnji MOK-a sa više od 150 svjetski priznatih naučnika i stručnjaka iz sportskog menadžmenta koji je usmjeren na unapređenje rada sportskih organizacija.

U šest mjeseci koliko je trajao program “Naprednih kurseva menadžmenta u sportu” polaznici su imali priliku da slušaju predavanja iz oblasti: organizacije i upravljanja, strateškog menadžmenta, upravljanja ljudskim potencijalima, finansija, marketinga, projekt menadžmenta i organizacije velikih sportskih događaja.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić je istakao da je pored teoretskih znanja i praktične razmjene iskustava koju su učesnici mogli čuti jedni od drugih, jedna od najznačajnih komponenata edukacije ove vrste upravo međusobna saradnja i stvaranje jakih veza među menadžerima iz različitih sportova, te je dodao:

“Vi ste tim na koji OK BiH može računati i koji će, sigurni smo, primjeniti sva znanja u organizacijama iz kojih dolazite i na taj način doprinjeti unapređenju olimpijskog sportskog sistema u BiH”.

Edukaciju je uspješno završilo 16 polaznika iz bosanskohercegovačkih sportskih organizacija među kojima je i naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović.

“Sretna sam što sam imala priliku učestvovati u ovakvom vidu edukacije koja je u velikoj mjeri unaprijedila moje znanje i koja na najkonkretniji način doprinosi kreiranju povoljnijeg ambijenta za razvoj sporta u Bosni i Hercegovini. Lijepo je bilo družiti se u prethodnih 6 mjeseci i razmijeniti iskustva sa kolegama iz sportskih organizacija u BiH” - istakla je na svojoj finalnoj prezentaciji košarkašica koja je 2017. godine primljena u Kuću slavnih Svjetske košarkaške federacije.

Diplome su uručili predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsjednici prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo, te generalni sekretar OK BiH dr sci. Said Fazlagić.

"Čestitam svim diplomantima, svaka čast", kazao je generalni sekretar OK BiH dr sci. Said Fazlagić za naš portal.

Diplomanti Naprednih kurseva menadžmenta u sportu 2020 su: Enes Peštek, Ademir Raščić, Azur Kuduzović, Nijaz Šahinović, Vedran Ćubela, Samir Sarić, Senad Hadžimešić, Brane Srdić, Đena Arifović, Razija Mujanović, Kornelija Leko, Selma Karčić, Amela Bajrektarević, Ajša Alić, Hana Novalija i Anel Imamović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije