Održana 3. redovna Skupštine OKBiH: Ovo su planovi za 2022. godinu

0
Radiosarajevo.ba
Održana 3. redovna Skupštine OKBiH: Ovo su planovi za 2022. godinu
FOTO: OKBiH / Sa sastanka u Sarajevu

U Olimpijskom komitetu BiH 30.03.2022.g. je održana 3. redovna Skupština Olimpijskog komiteta BiH uz prisustvo delegata koji dolaze iz 39 sportskih saveza Bosne i Hercegovine.

Delegatima su prezentirani Izvještaj Nadzornog odbora OK BiH, Izvještaji o radu i Finansijski izvještaj za proteklu godinu, kao i planovi za tekuću 2022. godinu. Delegati su jednoglasno usvojili prezentirane izvještaje i planove uz mnoštvo pohvala za aktivnosti i rad Olimpijskog komiteta BiH, u izuzetno zahtjevnoj i pandemijom opterećenoj 2021. godini.

I pored izuzetno kompleksne ekonomske situacije u kojoj vrhunski sport u BiH egzistira, bez usvojenog budžeta na državnom nivou i granta za vrhunski sport, svi delegati su izrazili veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima i realiziranim aktivnostima Olimpijskog komiteta BiH i sportskih strukovnih saveza BiH kao nebudžetskih organizacija.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Drago mi je da su svi izvještaji usvojeni jednoglasno, da smo ispunili sve zacrtane programske i finansijske ciljeve, te da smo adekvatno i u skladu sa našim mogućnostima i misijom podržali naše najbolje sportiste.

Olimpijski komitet BiH je svoju porodicu uvećao za još jednog punopravnog člana. Na današnjoj sjednici Skupštine, u članstvo Olimpijskog komiteta BiH je primljen Karling savez BiH, te OK BiH u svom članstvu sada broji 39 sportskih saveza Bosne i Hercegovine (30 olimpijskih i 9 neolimpijskih sportova), i ovaj broj se iz godine u godinu uvećava", rekao je predsjednik OK BiH prof.dr Milanko Mučibabić.

"Zahvaljujemo se u ime Karling saveza BiH! Posebno se zahvaljujemo Predsjedništvu i članovima Izvršnog komiteta OK BiH, kao i Generalnom sekretaru koji su nam pomogli da u protekle dvije godine savladamo sve prepreka na putu registracije Saveza. Ideja za formiranje Karling saveza BiH nastala je u vrijeme održavanja Evropskog olimpijskog festivala mladih 2019 godine (EYOF 2019), kada je grupa sportskih radnika dobila zadatak da organizuje takmičenje u karlingu, sportu koji u tom trenutku nije imao formiran ni jedan klub ni Savez. Danas, imamo formirane klubove i Saveze koji imaju svoju organizacionu strukturu, članove koji rade i takmičare koji treniraju i nastupaju na takmičenjima. Ovih dana smo imali i Prvo prvenstvo Bosne i Hercegovine i dobili smo prvog šampiona KK“Olimpik“ iz Istočnog Sarajeva. Predstoje nam mnogi izazovi, međunarodna takmičenja, prijem u WCF i pripreme za prvi nastup na ZOI u sljedećem ili nekom poslije, olimpijskom ciklusu. Zašto ne!“, izjavio je predsjednik Karling saveza BiH, mr.sci Miro Klepić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije