! / Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić dobitnik EOK nagrade "Europski olimpijski vijenac"

26. 11. 2021. u 12:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić dobitnik je prestižne nagrade "Europski olimpijski vijenac" koju dodjeljuje Europski olimpijski komitet (EOK).

Dobitnika ove prestižne nagrade izabrao je Izvršni komitet EOK-a, a predsjednik Kvesić je predložen od strane Predsjedništva OK BiH i Izvršnog komiteta OK BiH.

Nagrada je dodijeljena za izvanredne zasluge u korist promocije sporta u svojoj zemlji, te doprinosu unapređenja saradnje između evropskih NOK-ova i predstavlja veliko priznanje aktuelnom predsjedniku Olimpijskog komiteta BiH, ali i članovima Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, Izvršnom komitetu Olimpijskog komiteta BiH, te cijeloj bh. olimpijskoj porodici. Ovu prestižnu nagradu, predsjedniku Kvesiću uručio je predsjednik EOK-a Spyros Capralos.

Predsjednik Kvesić je naveo da je ovo nagrada za njegovu predanost Olimpijskom pokretu 25 godina u kontinuitetu, ali i priznanje za mnoge projekte koje je Olimpijski komitet BiH uspješno realizovao sa ciljem promocije olimpijskih vrijednosti, prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti gdje su sportisti uvijek bili na prvom mjestu.

"Dodjela nagrade se održala tokom 41. seminara Europskih olimpijskih komiteta u Šamorinu, Slovačka, 26. novembra 2021.godine.

Upućujemo iskrene čestitke našem Predsjedniku, i neka ova nagrada bude podstrek svima da koračamo zajedno brže, više i jače ka jedinstvenom cilju unaprijeđenja bh sporta", naveli su iz Olimpijskog komiteta BiH.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba se pridružuje čestitkama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA