Džeko tragičar Rome, Manchester United šokirao PSG

Radiosarajevo.ba
Džeko tragičar Rome, Manchester United šokirao PSG
Twitter / Edin Džeko u prodoru
Nakon Ajaxa i Tottenhama, plasman u četvrtfinale Lige prvaka osigurali su i Manchster United i Porto.

Iako se očekivalo da će revanš PSG-a i Manchester Uniteda biti samo formalnost nakon trijumfa Parižana u prvoj utakmici (2:0), na Parku prinčeva desilo se čudo.

Dramu je nagovijestio svojim golom Romelu Lukaku u 2. minuti za vodstvo "đavola" (0:1). U 12. minuti poravnao je Bernat, no Lukaku je do odmora postigao još jedan gol za 1:2.

U nastavku je PSG bio puno bolji, redale su se šanse pred golom De Geae, no umjesto da riješe meč fudbaleri francuskog šampiona su ušli u neizvjesnu završnicu svjesni činjenice da još jedan primljeni pogodak znači eliminaciju.

Sat na Parku prinčeva otkucavao je drugi od tri minuta sudijske nadoknade kada je nakon jednog očajničkog pokušaja igrača Uniteda lopta pogodila u ruku domaćeg fudbalera Kimpembea.

Slovenski sudija Damir Skomina je pregledavši VAR odlučio da pokaže na bijelu tačku, na zaprepaštenje igrača PSG-a. Marcus Rashford je bio siguran izvođač jedanaesterca za konačnih 1:3 i senzacionalni prolaz Manchester Uniteda u četvrtfinale.

Na Dragao stadionu dvostruki europski prvak Porto dočekao je Romu našeg Edina Džeke u pokušaju da nadoknadi zaostatak 1:2 iz prve utakmice na Olimpicu.

Porto je poveo golom Tiquinha (26), da bi do poluvremena poravnao De Rossi s bijele tačke (37). Na početku drugog poluvremena, Musa Marega je pogodio za 2:1 za Porto čime je izjednačen rezultat u dvomeču.

Do kraja utakmice nije bilo promjene pa se ušlo u produžetke. U drugom produžetku Džeko je imao dvije velike šanse da odvede Romu u četvrtfinale, no nije uspio savladati Casillasa.

Kazna za promašaje stigla je u 117. minute kada je Alex Telles iz dvojbenog jedanaesterca pogodio za konačnih 3:1 i prolazak portugalskog šampiona u četvrtfinale.  

Rezultati: PSG - Manchester United 1:3 (2:0), Porto – Roma 3:1 (1:2), Real – Ajax 1:4 (2:1), Borussia Dortmund – Tottenham 0:1 (0:3).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije