Džeko i Vučica u "zmajevom gnijezdu", Sveci nedodirljivi i za norveškog vikinga

Radiosarajevo.ba
Džeko i Vučica u "zmajevom gnijezdu", Sveci nedodirljivi i za norveškog vikinga
FOTO: EPA / Rimljani su večeras savladali Bolognu rezultatom 2:1

Nakon što su sinoć Ajax i Tottenham postali prvi učesnici četvrtfinala Lige prvaka, večeras ćemo saznati još dva putnika među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

Nama najzanimljivija utakmica igra se na stadionu Dragao kod Zmajeva (Dragoes por.) iz Porta, a Vučica je iz prvog susreta ponajviše zahvaljujući našem Edinu Džeki i mladom Zaniolu (dva gola), u Portugal donijela minimalnu prednost (2:1).

Roma želi ponoviti rezultat iz prošle sezone kada je zaigrala u polufinalu najjačeg fudbalskog takmičenja, ali imat će težak zadatak s obzirom na to da je Porto ove sezone stopostotan na domaćem terenu u Ligi prvaka (3-3). Obje ekipe u ovaj duel ulaze nakon teških poraza u domaćem prvenstvu.

Roma je uništena u gradskom derbiju. Nebeskoplavi su brojali do tri, a Vučica je pala bez ispaljenog metka. Porto je s druge strane na Dragau poražen od najljućeg rivala Benfice i tako je ekipi iz Lisabona prepustio čelnu poziciju na tabeli. Domaćin nema problema s povredama i suspenzijama, dok kod gostiju zbog povrede neće biti Cengiza Undera.

PSG će na domaćem terenu dočekati Manchester United. U prvom susretu Sveci su na Old Traffordu slavili protiv Uniteda s 2:0, a Solskjaeru je dodatna glavobolja to što neće moći računati na suspendovanog Paula Pogbu i povrijeđene Nemanju Matića, Andera Herreru, Jesse Lingarda, Antonija Valenciju i Juana Matu. Nastupi Phila Jonesa, Alexisa Sancheza i Anthonyja Martiala.

I dok Tuchel pomalo bezobrzano izjavljuje da njegova ekipa nije favorit za titulu u Ligi prvaka, Solskjaer kaže kako je i dalje sve moguće u ovom susretu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije