Historijski trenutak: Kraj dominacije Reala, Ajax šokirao "kraljeve"

Radiosarajevo.ba
Historijski trenutak: Kraj dominacije Reala, Ajax šokirao "kraljeve"
Twitter / Real - Ajax
Večeras su odigrane dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka nakon kojih su poznati prvi četvrtfinalisti.

Prava senzacija desila na "Santiago Bernabeu" u Madridu gdje je Ajax prekinuo trogodišnju dominaciju Reala u Ligi prvaka.

"Kopljanici" su deklasirao "kraljevski klub" i pobjedom 4:1 nadoknadili zaostatak iz prve utakmice u Amsterdamu (1:2).

U Madridu je na naplatu došla silna količina sreće koja je Real pratila u prvoj utakmici, ali i tri prethodne sezone. Kao i u prethodne dvije utakmice protiv Barcelone, igrači Reala su promašili brojne šanse dok je protivnik surovo kažnjavao "propuh" u odbrani ekipe Santiaga Solarija.

Ajax je poveo u 7. minuti golom Ziyecha, da bi desetak minuta kasnije na 0:2 povećao Neres nakon briljantne minijature Dušana Tadića. Srbijanski reprezentativac bio je najbolji igrač na terenu, a sjajnu partiju začinio je majstorijom za 0:3 u 62. minutu.

Tračak nade Realu vratio je Asensio 20  minuta prije kraja (1:3), no čim se krenulo s centra Schoene je iz slobodnog udarca savladao Courtoisa za konačnih 1:4.

U drugoj utakmici odigranoj u utorak navečer Tottenham je očekivao savladao tri gola prednosti protiv Borussije iz Dortmunda. "Pijetlovi" su slavili i na "Westfalenu" golom Harry Kanea (49) nakon što je domaćin u prvom poluvremenu propustio brojne šanse da ishod dvomeča učini zanimljivijim.

Rezultati: Real Madrid – Ajax 1:4 (2:1), Borussia Dortmund – Tottenham 0:1 (0:3).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije