Debakl Rome od Napolija: Džeko sve dalje od Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Debakl Rome od Napolija: Džeko sve dalje od Lige prvaka
Foto: EPA-EFE / Detalj sa meča Roma - Napoli
Derbi 29. kola italijanske Serije A na Olimpicu su odigrali Roma i Napoli, a slavili su gosti rezultatom 4:1.

Uprkos povredi zadnje lože koju je vukao u proteklom periodu i najavama da će propustiti ovaj meč, u početnih 11 Rimljana našao se i naš Edin Džeko.

Samo što je sudija dao znak za početak meča, ekipa Napolia je šokirala Rimljane golom u drugoj minuti susreta.

Naime, Arkadiusz Milik je prekrasno zabio za vodstvo Napolia, tako što je primio dobar pas, povukao loptu i zabio u lijeve rašlje.

U 37. minuti susreta Edin Džeko je zaradio žuti karton nakon zračnog duela sa Maksimovićem, a glavni sudija je smatrao da je Dijamant udario laktom protivničkog igrača.

Pred sam kraj prvog dijela utakmice Roma je postigla gol, a strijelac je bio Diego Perotti, koji je uspješno realizovao jedanaesterac.

U nastavku utakmice, u 50. minuti Dries Mertens je imao lagan zadatak da pošalje loptu u praznu mrežu Rome na asistenciju Jose Callejona.

Samo pet minuta poslije, sjajno je glavnu ulogu u akciji odigrao Fabian Ruiz. Simone Verdi  je završio akciju odličnim šutem u lijevu stranu gola za veliko vodstvo Napolia u Rimu od 3:1.

Konačnih 1:4 postavio je Younes deset minuta prije kraja.

Edin Džeko je odigrao cijeli meč, uprkos povredi zadnje lože s kojom se muči u posljednje vrijeme.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije