Pjanić sa Juventusom među 16 najboljih, Roma nemoćna bez Dijamanta

A. S.
Pjanić sa Juventusom među 16 najboljih, Roma nemoćna bez Dijamanta
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić na utakmici protiv Valencije

Nogometaši Rome nisu uspjeli večeras prirediti senzaciju i pobijediti aktuelnog prvaka Europe, Real iz Madrida. Rimljani su u važnom susretu bili lišeni usluga Edina Džeke, koji se iznenada povrijedio i žalio na bolove u zadnjoj loži.

Bez najboljeg igrača Roma se dobro držala u prvom poluvremenu, imala i bolje prilike, kao ona Cengiza Undera u 45. minuti, za kojom će Turčin sigurno dugo žaliti.

Pogledajte:

Cengiz Under će zbog ovog promašaja imati noćne more

Kazna je došla odmah na početku drugog dijela. Prvo je gol postigao Gareth Bale u 46. minuti, da bi „tačku na i“ stavio Lucas. Igrača se 59. minuta za konačnih 2:0 za Real.

Sreća je pa su oba tima izborila plasman dalje.

     

Rezultati by SofaScore

Nedaleko od Rima, u susjednom Torinu, Juventus je ovjerio vizu za plasman među 16 najboljih. I u Torinu se igrala 59. minuta jkada se mreža zatresla. Cristiano Ronaldo je asistirao Mariju Mandžukiću za vodstvo od 1:0 i ovjeru prvog mjesta u grupi.

Miralem Pjanić je igrao od prve minute i za svoj angažman zaslužuje pohvale, jer zaista igra u velikoj formi.

Ovu noć u Ligi prvaka pamtit će i navijači Bayerna. Dugo su čekali na ovaj trenutak, a ceh za nešto lošija izdanja platila je Benfica. Na kraju je bilo 5:1. S ovom pobjedom preživio je Niko Kovač na klupi Bavaraca, a vjerujemo i naš Hasan Salihamidžić. Obojica su posljednjih dana na udaru kritičara u njemačkim medijima.

 

Rezultati by SofaScore

">

Rezultati by SofaScore

 Inače, sedam timova je večeras prošlo među 16 najboljih. Jedina dilema je ostala Lyon ili Šahtjor. 

Među tih sedam su, osim Reala, Rome i Juventusa, još Bayern, Ajax, Manchester United i Manchester City.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije