Nogometni savez BiH zbog navijača kaznio četiri premijerligaša

Anadolija
Nogometni savez BiH zbog navijača kaznio četiri premijerligaša
Zbog propusta u organizaciji utakmica disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današjoj sjednici kaznila je četiri poznata premijerligaša, javlja Anadolija.

Najveću kaznu od 2.500 KM zaradio je NK Široki Brijeg, radi propusta u organizaciji utakmice 10. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, kao i upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren od strane navijača tima iz Hercegovine.

Sankcionisan i FK Željezničar sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji meča 10. kola sa Mladosti, te radi upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača ekipe sa Grbavice.

Fudbalski klub Sarajevo u kasu N/FS BiH morat će uplatiti 1.500 KM, a Metalleghe BSI 1.000 KM zbog ” upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača”, a u slučaju ”bordo” tima i ”propusta u organizaciji utakmice sa Slobodom u 11. kolu”, saopšteno je iz N/FS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije