Novaković: Utakmica u kojoj moramo pokazati da smo mi Ti

Radiosarajevo.ba
Novaković: Utakmica u kojoj moramo pokazati da smo mi Ti
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s gradskim Željezničarom.

Fudbaleri Sarajeva odradili su mini pripreme u Čitluku, a Novaković ističe kako je ekipa dobro radila.

"Bili smo na nekim mini pripremama u Čitluku i ekipa je jako dobro radila. Mislim da smo se kvalitetno spremili i sada smo ušli u sedmicu pred derbi. Nadam se da ćemo još usavršiti neke stvari i vjerujem da ćemo ući 100 posto u ovu utakmicu", rekao je Novaković.

Svoj prvi derbi odigrao je na Grbavici u prvom kolu i svjestan je važnosti te utakmice.

"Vidio sam da je derbi nešto posebno i da je to velika utakmica za Sarajevo i sve navijače Sarajeva. Znamo šta to znači, želimo obradovati naše navijače i osvojiti tri boda", istaknuo je Novaković.

Sarajevu su tri boda protiv ekipe iz Zvorničke izuzetno bitna.

"Ova utakmica ako osvojimo tri boda bit će jedan veliki iskorak za nas. Ovo je utakmica na kojoj moramo pokazati da smo mi ti i da imamo kvalitet za nešto više, pa i da napadnemo to prvo mjesto", rekao je Novaković i dodao:

"Mislim da se na ovakvim utakmicama ide 200 posto i da nema nekih slabih tački, koje se mogu iskoristiti. Svi idu maksimalno i prevagnut će veća želja za pobjedom. Favorita u ovom susretu nema", istaknuo je Novaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije