Marinović po povratku iz Bresta: Klub odlučio da se ne ide na press konferenciju

Radiosarajevo.ba
Marinović po povratku iz Bresta: Klub odlučio da se ne ide na press konferenciju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vinko Marinović, trener Sarajeva

Nogometaši Sarajevo sinoć su poraženi u Bjelorusiji (1:2) u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka od ekipe Dynamo Bresta.

Po povratku u Sarajevo, medijima se obratio šef stručnog štaba tima s Koševa Vinko Marinović.

“Sigurno je da smo razočarani nakon poraza jer smo odigrali dosta dobru utakmicu i da smo čitavu kontrolisali i bili bolja ekipa. Nije bilo otvaranje prvog i drugog poluvremena, tih pet minuta, dok je sve ostalo zaista bilo dobro. Ostaje veliki žal jer mislim da nismo zaslužili da izgubimo utakmicu”, rekao je Marinović.

Trener Sarajeva nije želio da komentariše suđenje:

“Nikada nisam komentarisao suđenje, neću ni sada. Ostavljam to nekim drugim ljudima, ali što se tiče toga da nisam otišao na konferenciju za štampu, to je bila odluka kluba”, rekao je Marinović.

Šampiona Bosne i Hercegovine u ponedjeljak 31. augusta u 18 sati očekuje utakmica šestog kola M:tel Premijer lige BiH u Bijeljini protiv ekipe Radnika.

Dan kasnije, 1. septembra, tim s Koševa će saznati protivnika u trećem pretkolu Europske lige, gdje će naš šampion nastaviti takmičenje nakon ispadanja iz Lige prvaka. 

Kao što smo već pisali, jedan od mogućih rivala je i Astana, koju je kao i Sarajevo izbacio Dynamo Brest u susretu prvog pretkola (6:3).

Zanimljivo, i Connah's Quay Nomads, tim koji je ispao od Sarajeva bit će također u bubnju. 

Tu su još Europa, koja je ispala od Crvene zvezde, te Dundalk, Slovan Bratislava, DInamo Tbilisi, Fola Esch, Djurgardens, Linfield, no, Flora, Riga, Ararat, KuPS, KR, Sileks, Floriana, Drita, Inter Clube i Tre Fiori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije