Vinko Marinović: Želimo pobjedom obradovati navijače

Radiosarajevo.ba
Vinko Marinović: Želimo pobjedom obradovati navijače
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Konferencija za medije FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo održao je pres konferenciju u prostorijama kluba povodom utakmice 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Tuzla City, a na istoj obratili su se novi šef stručnog štaba Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski.

Marinović je zadovoljan kako je njegova ekipa radila na pripremama pred nastavak sezone.

“Nakon duže vremena počinje sezona. Igrači su dobro radili, nadam se da ćemo potvrditi dobru formu”, rekao je Marinović, prenosi SCSport.

Novi šef stručnog štaba potom se osvrnuo na prvu utakmicu u drugom dijelu sezone protiv Tuzla Cityja, koja je u prvom dijelu pružala dobre partije.

“Prve utakmice su uvijek teške, pogotovo nakon duge pauze. Pripreme su nešto drugo, nisu pravi pokazatelj. Vidjet ćemo, nadam se da će biti dobro i kvalitetno kao na pripremama. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da pobijedimo sutra. Pratili smo ekipu Tuzle, gledali smo ih i u Antaliji. Doveli su nekoliko kvalitetnih igrača, kao što je Arežina. Brzi su u tranziciji lopte, morat ćemo to zaustaviti i biti na nivou”, kazao je Marinović, dodavši:

“Sigurno da treba vremena da se ekipa uigra, ali i podigne u kondiciji. Nadam se da će predstojeći period donijeti sve kvalitetniju igru. Treba ići utakmicu po utakmicu, sad je najvažnija ova sutrašnja”.

Marinović kaže da Tino-Sven Sušić trenutno nije na optimalnom fizičkom nivou.

“Što se tiče novih igrača, uvijek postoji period adaptacije. Tino je malo kasnio, ima problema sa fizičkom pripremom, ali nadam se da će u što skorije vrijeme dostići optimalan nivo”, rekao je trener bordo kluba.

Predstavnicima medija obratio se i kapiten Krste Velkoski.

“Jedva čekamo početak. Znamo koje su naše mogućnosti i očekivanja navijača. Pozvao bih ih sve na sutrašnju utakmicu”, rekao je Velkoski, koji je dodao:

“Plus je možda što igramo samo na jednom frontu. Naravno, uvijek je teže braniti nego osvajati titulu. Ali, spremni smo na pritisak, ko nije, nema šta raditi tu”.

Utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja igra se u subotu na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 17.30 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije