Utakmica sezone za prvaka BiH: Vinko Marinović o gostovanju u Velsu

Fena
Utakmica sezone za prvaka BiH: Vinko Marinović o gostovanju u Velsu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vinko Marinović, trener Sarajeva

Šef stručnog štaba Vinko Marinović, tokom večerašnjeg treninga Fudbalskog kluba Sarajevo u TC Butmir pred sutrašnji put u Vels, izjavio je da se ekipa maksimalno spremala za predstojeće gostovanje.

Po Marinovićevim riječima, nakon pregledanih svih utakmica šampiona Velsa, ekipe Connah's Quay Nomads, zaključeno je da se radi o jakom, "tvrdom" i dosta borbenom te disciplinovanom protivniku koji igra tipičan engleski fudbal, što sve iziskuje dobru pripremljenost i koncentraciju igrača Sarajeva.

Prema prognozama, u Velsu će biti hladnije vrijeme, što gostima iz Sarajeva odgovara, te se pred nastup na kvalitetnijem terenu, tokom sutrašnjeg treninga treba maksimalno prilagoditi podlozi i tamošnjim uvjetima.

Po Marinovićevim riječima, imajući u vidu kvalitet terena, očekuje se i kvalitetnija igra Sarajeva u odnosu na dosadašnju, tokom prvenstva.

Ekipa FK "Sarajeva" putuje sutra ujutro u Vels, a utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka na rasporedu je u srijedu, 19. augusta u 20 sati na Cardiffy City Stadiumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije