Vinko Marinović, trener Sarajeva: Sušić još nije u optimalnoj formi

Radiosarajevo.ba
Vinko Marinović, trener Sarajeva: Sušić još nije u optimalnoj formi
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo u subotu dočekuje Mladost

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili trener bordo tima Vinko Marinović i fudbaler Amar Rahmanović.

Tema pres konferencije je susret 22. kola  BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Mladosti Doboj-Kakanj koja se igra sutra (subota) sa početkom od 18 sati.

Trener Marinović je poručio kako ekipa mora biti oprezna jer je Mladost znala napraviti probleme svim ekipama u Premijer ligi.

“I ova utakmica je jako bitna kako bismo ostali na prvom mjestu. Svaka utakmica nosi tri boda i svaka će naredna biti teža. Nadam se da će igrači dati sve od sebe i pokazati karakter. Nikoga ne podcjenjujem. Mladost je odigrala dosta dobro protiv Širokog, mnogima napravila probleme i zato moramo dati maksimum”, istakao je trener bordo tima, prenosi SCSport.

Sarajevo u subotu dočekuje Mladost - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Sarajevo u subotu dočekuje Mladost

Bivši selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH poručio je da gleda samo na dešavanja u svom timu.

“Naravno da ima dosta prostora za napredak, uvijek ima stvari sa kojima nisam zadovoljan. Nadam se da ćemo nastaviti napredovati. Uvijek gledam svoju ekipu i šta se sa nama dešava, ne bih komentarisao dešavanja u drugim klubovima”.

Marinović se dotakao i rasporeda, smatrajući da Sarajevo ima nešto povoljnije utakmice pred sobom, no dodaje da to ne mora mnogo značiti.

“Imamo povoljniji raspored nego konkurenti, ali to ne mora ništa značiti. Imamo malih problema zbog gripe, nećemo računati na Handžića, a nema ni Šerbečića zbog kartona. Vidjet ćemo i dalje kakvo će stanje biti sa Sušićem, još nije u optimalnoj formi”.

Sarajevo u subotu dočekuje Mladost - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Sarajevo u subotu dočekuje Mladost

Amar Rahmanović je poručio kako je zadovoljan atmosferom unutar ekipe.

“Atmosfera je fantastična, to nam je motiv. Naravno, dat ćemo sve od sebe do pobijedimo i vjerujemo u takav ishod. Cijela ekipa igra dobro, ovi tereni nam gode, jer su bolji nego prošle godine. Ne bih sebe izdvajao, mislim da zajedno svi trebamo napredovati kao ekipa”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije