Marinović: Lazić na izlaznim vratima, trenutno ništa od pojačanja

Radiosarajevo.ba
Marinović: Lazić na izlaznim vratima, trenutno ništa od pojačanja
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa okupljanja igrača FK Sarajevo

Prvi trening u sklopu priprema za nastavak predstojeće sezone fudbaleri Sarajeva održali su danas u Trening centru Butmir, a prije samog početka predstavnicima medija obratio se novi šef stručnog štaba Vinko Marinović.

Na treningu nije bilo Miloša Stanojevića koji i dalje ima virozu, a trener Sarajeva u narednim danima očekuje da ima i jasniju sliku po pitanju igračkog kadra.

“U narednom periodu razgovarat ćemo o pojačanjima. U januaru je teško doći do pojačanja, a moramo u vidu imati i broj stranaca. Vidjet ćemo kakva je situacija i sa odlascima, tako da ćemo u narednih nekoliko dana znati više”, kazao je Marinović.

Trenutno je najaktuelniji odlazak Darka Lazića koji ima ponudu norveškog Branna, a na kraju sezone mu ističe ugovor sa Sarajevom.

“On je u pregovorima s klubom oko svog statusa, te bi i to trebali brzo riješiti", dodao je Marinović.

Na pitanje da li osjeća pritisak kao nasljednik Husrefa Musemića, kazao je:

“Musemić je legenda i čovjek koji je osvojio najviše trofeja u Sarajevu i to se mora poštovati. Ciljevi Sarajeva su uvijek najviši, a mi želimo ostati prvi i igrati što bolje i kvalitetnije. Pritisak postoji, ali na to sam navikao”, izjavio je Marinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije